Lietūs niekais verčia optimistines grūdų derliaus prognozes

Rugpjūčio lietūs niekais

šiek tiek pelno galės gauti tik tie ūkininkai, kurie javapjūtę pradėjo liepą ir yra pasirengę dirbti lietingomis dienomis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
šiek tiek pelno galės gauti tik tie ūkininkai, kurie javapjūtę pradėjo liepą ir yra pasirengę dirbti lietingomis dienomis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt

Aug 18, 2016, 9:14 AM, atnaujinta May 15, 2017, 2:35 PM

Lietuvos grūdų augintojų asociacijos direktoriaus Aušrio Macijausko teigimu, nuo lietaus labiausiai kenčia šiaurės vakariniai ir šiauriniai Lietuvos regionai. Čia vietomis laukuose jau telkšo balos ir klimpsta technika. Mažiau kritulių gauna Vidurio Lietuva – Kėdainių, Jonavos, Kauno rajonuose javapjūtė artėja į pabaigą.

Dar prieš javapjūtę Žemės ūkio ministerijos ir Lietuvos žemdirbystės instituto analitikai skelbė, kad kviečių, pagrindinės Lietuvoje auginamos grūdinės kultūros, derlius bus panašus į rekordinį pernykštį arba net gausesnis. Pernai Lietuvoje prikulta 6,5 mln. tonų kviečių, o derlius įvairiuose regionuose siekė 5-6 tonas iš hektaro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.