„Brexit“ gali kirsti ir perkantiems internetu

Didžiosios Britanijos

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-19 12:14, atnaujinta 2017-05-15 11:35

„Dažnai internetu apsiperkančių ES gyventojų asmeniniai ir banko kortelių duomenys peradresuojami į Didžiojoje Britanijoje esančius didžiulius duomenų apdorojimo centrus“,- teigė „Bloomberg“ analitikas Michaelas Scaturro.

Technologijų bendrovės skatina šalies valdžią išsiderėti, kad išstojus iš ES, Didžiajai Britanijai nebūtų taikomi interneto ribojimai. Remiantis bendrovės „TechUK“ duomenimis, Didžiojoje Britanijoje yra 500 serverių centrų – maždaug 43 proc. didžiausių ES pajėgumų.

Ne mažiau baiminasi ir Britanijos finansų sektorius, jau praradęs viltį, kad šalis vis dėlto liks ES ir toliau turės prieigą prie bendrosios rinkos. Todėl ieškoma būdų, kaip išsaugoti bent dalį anksčiau turėtų privilegijų. Sičio (Londono finansų centro) atstovai ragina ministrę pirmininkę Theresa May rinktis šveicariškąjį santykių su ES modelį.

Tokiu atveju ES klientams ir toliau bus galima teikti paslaugas be tarifų ir laikantis ES reguliacijos procedūrų.

Pagal siūlomą planą prašoma leisti ES bankams turėti prieigą prie ES rinkos. Šveicarijos bankai tokios galimybės neturi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.