Stebėti vaiką darželyje – misija įmanoma

Išmaniosioms technologijoms po truputį užimant vis didesnę dalį mūsų gyvenimo nieko nebestebina tai, kad užimtos, ir visą dieną dirbančios mamos bei tėčiai nori palaikyti nuolatinį ryšį su savo vaikais visą darbo dieną, rašo BBC.

„Dauguma dirbančių tėvų savo vaikus į darželius atveža aštuntą, devintą valandą ryte ir juos pasiima tik penktą, šeštą vakaro. Tai laikas, kai tėvai negali susisiekti su savo atžalomis ir palaikyti ryšio. Mano manymu, tai ir yra pagrindinė problema“,- sako išmaniąją programėlę sukūręs vyras.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Dauguma dirbančių tėvų savo vaikus į darželius atveža aštuntą, devintą valandą ryte ir juos pasiima tik penktą, šeštą vakaro. Tai laikas, kai tėvai negali susisiekti su savo atžalomis ir palaikyti ryšio. Mano manymu, tai ir yra pagrindinė problema“,- sako išmaniąją programėlę sukūręs vyras.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2016, 3:55 PM, atnaujinta May 15, 2017, 7:18 AM

Išmaniosiomis technologijomis užsiimantys verslininkai turi puikų atsakymą ir žino, kaip panaudojus technologijas tėvams įpūsti ramybės.

Molawas Adesuyi yra vienas iš naujos išmaniosios technologijos kūrėjų. Jis sukūrė mobiliąją programėlę pavadinimu „Mytoddlr“, kuri tėvus informuoja, ką jų vaikas veikia darželyje ar lopšelyje.

„Dauguma dirbančių tėvų savo vaikus į darželius atveža aštuntą, devintą valandą ryte ir juos pasiima tik penktą, šeštą vakaro. Tai laikas, kai tėvai negali susisiekti su savo atžalomis ir palaikyti ryšio. Mano manymu, tai ir yra pagrindinė problema“,- sako išmaniąją programėlę sukūręs vyras.

Šioje išmaniojoje programėlėje vaikus prižiūrinčios auklėtojos gali atnaujinti informaciją apie vaiko dieną ir jo elgesį. Tėvai visus atnaujinimus gali matyti realiu laiku savo telefonuose ar planšetės.

„Vaikų auklėtojos yra patenkintos, tėvai yra patenkinti, tai pergalė kiekvienam“, – sako M.Adesuy. Tačiau čia iškyla kitas klausimas: ar tai nėra papildoma našta darželių auklėtojoms? M.Adesuy teigė, kad šis metodas auklėtojoms sumažina popierizmą – jos privalo nuolatos pildyti dokumentus. Taip palengvėja darbas, o bendrauti su vaikų tėvais paprasčiau.

Ši išmanioji programėlė buvo sukurta 2015 metais ir ja naudojasi 2 tūkst. tėvų Nigerijos Lagoso mieste ir šiuo metu yra išbandoma keliuose darželiuose Londone.

Leidžia pastebėti ligas

Harsho Songra, devyniolikmetis vaikinas, taip pat sukūrė išmaniąją programėlę, pavadinimu „My Child“, kuria siekė suteikti tėvams galimybę stebėti savo vaikų vystymąsi ir jų augimą. Tokią idėją vaikinas įgyvendino, nes pats vaikystėje sirgo dispraksija. Tai sunkus vystymosi sutrikimas, turintis įtakos vaiko judėjimui ir koordinacijai.

„Mano šeimai išsiaiškinti šią ligą užtruko devynerius metus, o aš dar šiandien jaučiu tam tikrų sveikatos sutrikimų“, – sakė H.Songra.

Ši išmanioji programėlė padeda tėvams stebėti vaiko vystymąsi iki 24 mėn. ir kilus klausimams sistemoje ieškoti atsakymų.

Programėlė buvo sukurta 2015 metais ir atsisiųsta net 11 tūkst. kartų skirtingose 140 šalių. Ji ypač populiari Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), Indijoje, Singapūre ir Jungtinėje Karalystėje. H.Songra mano, kad technologijos yra ypač naudingos auklėjant vaikus, tačiau pripažįsta, kad kartais tai gali trukdyti specialistams.

„Kartais tai gali paveikti santykius su gydytojais, nes tėvai ieškodami informacijos internete tampa paranojiški“,- sako H.Songra.

Išsaugo piešinius

Naudodami tokias išmaniąsias programėles tėvai labiau įsitraukia į vaikų gyvenimą.

Amit Murumkar taip pat sukūrė vieną išmaniąją programėlę tėvams – „Canvsly“, kuri padeda telefone išsaugoti vaikų piešinius.

„Mano dukrai buvo treji, kai ji iš darželio parnešė savo piešinį, tačiau laikui bėgant jų buvo tiek daug, kad jie nebetilpo ant šaldytuvo durelių“, – sakė idėjos iniciatorė A.Murumkar.

Vaikų piešiniai spausdinimo būdu yra įkeliami į programėlę ir gali būti panaudoti kaip paveikslėliai. Šis programa jau buvo atsiųsta daugiau nei 100 šalių.

Parengė Raminta Rakauskė 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.