Verslo idėja – pamergė už pinigus

Įsivaizduokite save pozuojantį vestuvinėms nuotraukoms su nepažįstamu žmogumi. Įsivaizduokite ir tai, kad tai ne jūsų vestuvių planuotoja, ne nauja draugo mergina, su kuria dar nespėjote susipažinti, tačiau tai moteris, kuriai jūs už tai sumokėjote. Tai – profesionali pamergė, skelbia BBC.

Daugumai moterų nuspręsti, kas bus jų vyriausia pamergė, yra labai sudėtinga.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugumai moterų nuspręsti, kas bus jų vyriausia pamergė, yra labai sudėtinga.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2016, 2:50 PM, atnaujinta May 15, 2017, 7:18 AM

Daugumai moterų nuspręsti, kas bus jų vyriausia pamergė, yra labai sudėtinga. Dažniausiai nuotakos pamerges renkasi apgalvodamos visas detales ir tiksliai nusprendžia tik tada, kai yra įsitikinusios, kad per savo šventę turės puikų paramos, organizavimo ir linksmybių derinį.

„Kai aš planavau savo vestuvių šventę, užtrukau kelias savaites rinkdamasi, kuri draugė galėtų būti mano vyriausioji pamergė. Vienas dalykas, apie kurį tikrai nepagalvojau, tai pasamdyti profesionalią pamergę. Dabar tai yra realybė“, – sakė jau porą metų profesionalia pamerge dirbanti Jena Glantz.

Šią idėją merginai pasiūlė jos artimieji. Kartą J.Glantz tą pačią dieną sulaukė dviejų pasiūlymų dalyvauti vestuvėse ir būti pamerge, o jos kambario draugė tiesiog pasiūlė tapti profesionalia pamerge.

„Tai buvo vienos akimirkos sprendimas“, – sakė J.Glantz. Nieko nelaukusi ji parašė skelbimą ir negalėjo patikėti žmonių reakcija.

„Aš tiesiog negalėjau tuo patikėti, supratau, kad tai bus kažkas, kas pakeis mano gyvenimą“, – sakė mergina.

2014 metų birželį ji sukūrė savo internetinį puslapį ir tai buvo nauja, profesionalios pamergės karjeros pradžia.

Renkasi nuotaka

Šis pamergių verslas turi keletą skirtingų paketų pasiūlymų – su skirtingomis kainomis.

Pats pigiausias paslaugų paketas kainuoja 300 dolerių. Į jo kainą įskaičiuoti keletas virtualių pokalbių su nuotaka, sukuriamas būtinų padaryti darbų sąrašas, aptariamas vestuvių dienos planas ir paskirstomas biudžetas.   Nors skambučių ir virtualių susitikimų skaičius yra ribotas, su profesionalia pamerge nuotakos gali bendrauti ir elektroniniu paštu bei telefono žinutėmis.

Norinčioms, kad pamergė visada būtų nuotakos pašonėje, kainos prasideda nuo 1000 dolerių. Tai jau įpareigoja pamergę visą vestuvių organizavimo procesą nepalikti nuotakos vienos ir dalyvauti visame pasiruošime.

Tačiau yra ir dar keletas papildomų mokesčių nuotakoms, pavyzdžiui, pamergės transporto išlaidos ir vestuvių dieną dėvima suknelė. Pasak Jenos, didžiausia kada pateikta sąskaita už dalyvavimą vestuvėse buvo 3000 dolerių.

Išgalvota istorija

Profesionali pamergė sako dirbanti su įvairiomis nuotakomis, kurios kartais turi net šešias pamerges, o kartais į vestuves net neateina artimi draugai.

„Visko atsitinka, kartais gyvenimas išskiria ir artimus draugus, o moterys taip ir nebesusiranda naujų“,- sakė Jena.

„Visada stengiuosi susidraugauti su savo klientėmis ir su jomis pradedu dirbti iki vestuvių likus nuo metų iki trijų mėnesių. Mes per tą laiką tampame geromis draugėmis. Vestuvių dieną aš joms esu didžiausia parama, stengiuosi, kad jos išvengtų streso“,- sakė moteris.

Jena pripažįsta kartais pavargstanti nuo savo darbo.

„Mano darbas gali būti toks, kad vienu metu tenka bendrauti su penkiomis ar net penkiolika nuotakų. Aš tikrai myliu jas visa širdimi, bet mano darbas kartais tampa labai sunkus ir sudėtingas. Vestuvės man nėra magiškos ir tobulos, jos man – didžiulis stresas“, – sakė Jena.

Vos nepričiupo

2015 metais profesionali pamergė turėjo 40 klienčių. Iki šiol, 2016 metų, ji turėjo 25 klientes. Pasak Jenos, būna ir taip, kad keletui nuotakų pamergės reikia tą pačią dieną.

Daugelis nuotakų nori, kad pamergė už pinigus išliktų paslaptis ir to nesužinotų ne tik kiti svečiai, bet ir artimieji ar net būsimas vyras. Jena dažniausiai būna pasiruošusi tokioms situacijoms ir prieš ateidama sugalvoja trumpą istoriją, kaip susipažino su nuotaka.

„Sugalvoju paprastą istoriją, tačiau jei kai kurie žmonės per daug klausinėja, tai gali tapti sudėtinga“, – sakė pamergė.

Nors dar nė karto Jenos priedanga atskleista nebuvo, moteris sako, kad kartą tai vos neįvyko: „Vienu metu dirbau dvejose vestuvėse tą patį savaitgalį ir jos turėjo skirtingas sugalvotas istorijas. Kartais sunku atsiminti tam tikras detales.“

Parengė Raminta Rakauskė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.