Banką įskundęs darbuotojas spjovė į milijoninę premiją

Buvęs „Deutsche Bank“ darbuotojas Ericas Ben-Artzi, kurio parodymai banką leido patraukti atsakomybėn dėl nuostolių nuslėpimo, atsisakė milžiniškos premijos.

„Deutsche Bank“ įklimpo į skandalus, bet atsipirko palyginti menka bauda.<br>„Scanpix“ nuotr.
„Deutsche Bank“ įklimpo į skandalus, bet atsipirko palyginti menka bauda.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt

Aug 22, 2016, 11:40 AM, atnaujinta May 15, 2017, 5:37 AM

Už atskleistą informaciją net 8,25 mln. JAV dolerių (dabartiniu kursu – 7,29 mln. eurų) jam pasiūlė JAV vertybinių popierių ir biržų komisija (SEC). Toks atlygis buvo trečias pagal dydį SEC istorijoje.

Tačiau E. Ben-Artzi, buvęs Vokietijos banko rizikos valdytojas, jo atsisakė protestuodamas prieš tai, kad SEC apsiribojo tik 55 mln. JAV dolerių bauda, kurią bankas sumokėjo pernai, o konkrečių banko darbuotojų taip ir nenubaudė.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad nemažai SEC teisininkų yra dirbę „Deutsche Bank“.

Pavyzdžiui, Robertas Khuzami 2009–2013 m. vadovavo SEC vykdymo užtikrinimo skyriui, o prieš tai dirbo „Deutsche Bank“ vyriausiuoju patarėju Šiaurės Amerikoje. Robertas Rice’as, 2004–2013 m. ėjęs „Deutsche Bank“ vyriausiojo teisininko pareigas, po to tapo SEC vyriausiuoju patarėju.

Tyrimas dėl „Deutsche Bank“ buvo užbaigtas pernai. Jį atlikus nustatyta, kad 2008–2009 metais, kai pasaulyje siautėjo finansų krizė, „Deutsche Bank“ nenurodė tikrosios kai kurių tuo laikotarpiu gerokai atpigusių kredito įsipareigojimų neįvykdymo mainų sandorių vertės, taigi nuslėpė dėl to patirtus nuostolius.

Apie pažeidimus banke JAV reguliavimo institucijoms buvo pranešęs ir vyresnysis banko prekiautojas Matthew Simmonsas. Bet jis premijos neatsisakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.