A.Šikšta vadovaus gynybos ir saugumo pramonės asociacijoi

Vienas geriausiai vertinamų ir labiausiai patyrusių vadovų Lietuvoje – 48-erių Arūnas Šikšta išrinktas Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos (LGSPA) prezidentu.

Buvęs „TEO LT“ generalinis direktorius A.Šikšta asociacijos prezidentu paskirtas trejų metų laikotarpiui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Buvęs „TEO LT“ generalinis direktorius A.Šikšta asociacijos prezidentu paskirtas trejų metų laikotarpiui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-25 09:42, atnaujinta 2017-05-14 23:41

Daugiau nei šimtą įmonių – šalies gynybos ir saugumo pramonės lyderių vienijančios asociacijos prezidentas išrinktas rugpjūčio 24 d. vykusio visuotinio LGSPA susirinkimo metu. Buvęs ilgametis integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėjos AB „TEO LT“ generalinis direktorius A.Šikšta asociacijos prezidentu paskirtas trejų metų laikotarpiui.

„Šiais neramiais laikais, naujų grėsmių ir globalių saugumo krizių akivaizdoje gynybos ir saugumo sektoriaus svarba yra didžiulė ir ji vis auga. Lietuvoje turime sparčiai besivystančią ir Vakaruose jau pripažintą gynybos pramonę, kuri atlieka sunkų ir dažnai nematomą darbą – kuria mūsų visų saugią ateitį. Tad man parodytą asociacijos narių pasitikėjimą priimu kaip naują iššūkį ir esu pasirengęs kartu siekti užsibrėžtų tikslų“, – sakė A.Šikšta.

LGSPA direktorius Gintaris Šatkus pasveikino naująjį asociacijos prezidentą ir pasidžiaugė, kad asociacijos komandą sustiprino didelę patirtį sukaupęs vadovas: „Neabejoju, kad A.Šikštos patirtis versle bei strateginės įžvalgos labai pasitarnaus asociacijos bei viso gynybos ir saugumo sektoriaus plėtrai Lietuvoje“, – sakė LGSPA direktorius G.Šatkus.

Kaip numato LGSPA įstatai, pagrindinė prezidento funkcija yra reprezentuoti asociaciją ir atstovauti jai Lietuvoje bei užsienyje. Vis dėlto prezidentas asociacijoje nėra vien reprezentacinė figūra – jis yra atsakingas ir už asociacijos metinės veiklos strategijos parengimą bei jos vykdymo priežiūrą.

LGSPA valdyba dar rugpjūčio pradžioje buvo patvirtinusi tris kandidatūras prezidento rinkimuose: Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto dekano prof. Šarūno Liekio, Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo akto signataro, buvusio Seimo nario Sauliaus Pečeliūno bei vyriausybinės komisijos valstybės valdomų įmonių reformos įgyvendinimo klausimams spręsti pirmininko A.Šikštos. Visuotinio asociacijos susirinkimo metu trečiadienį A.Šikšta sulaukė didžiausio narių palaikymo ir buvo išrinktas asociacijos prezidentu, tuo tarpu buvęs parlamentaras S.Pečeliūnas paskirtas LGSPA patarėju.

LGSPA šiuo metu vienija daugiau nei 50 narių, kurie atstovauja daugiau nei 100 įmonių ir institucijų. Apie 90 proc. paslaugų bei pagaminamos produkcijos asociacijos nariai eksportuoja.

Asociacija neseniai paskelbė apie bendradarbiavimo pradžią su „TRACE International“ – pasauliniu mastu žinoma antikorupcijos standartų nustatymo organizacija. Remiantis susitarimu, LGSPA nariai bus vienus metus nemokamai sertifikuojami „TRACE“ organizacijos – Lietuvos įmonės įgis teisę į išsamų organizacijos finansinį bei teisinį patikrinimą (ang. „due diligence“) bei galės gauti tai patvirtinančius pažymėjimus. Šia galimybe nuo šiol gali pasinaudoti iki 100 darbuotojų turinčios įmonės, kurias valdo ne daugiau kaip du savininkai.

Pasak LGSPA direktoriaus G.Šatkaus, taip siekiama didinti komercinį skaidrumą Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės sektoriuje – sėkmingai „TRACE“ sertifikavimo procesą atlikusios įmonės Lietuvoje tiekėjų, agentų ir konsultantų ieškančių tarptautinių kompanijų bus vertinamos kaip iš anksto patikrintos verslo partnerės.

„TRACE“ sertifikavimo procesas yra paremtas tarptautiniu mastu pripažintais antikorupcijos atitikties standartais, pasiūlant įmonėms praktišką būdą parodyti savo įsipareigojimus laikytis reikalavimų“, – sakė G.Šatkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.