Baltijos šalių rizikos kapitalo asociacijos – jau po vienu stogu

Estijos, Latvijos bei Lietuvos rizikos ir privataus kapitalo asociacijų susitikime įsteigta Baltijos šalių rizikos ir privataus kapitalo asociacija (Pan-Baltic VCA). Jos tikslas – sukurti patrauklią ir perspektyvią šio regiono rizikos kapitalo ekosistemą fondų valdytojams ir investuotojams.

Anot D.Varkulevičiaus, Investuotojai labiau linkę dalyvauti renginiuose, kuriuose apžvelgiama visų Baltijos šalių situacija, o ne vien tik Lietuvos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Anot D.Varkulevičiaus, Investuotojai labiau linkę dalyvauti renginiuose, kuriuose apžvelgiama visų Baltijos šalių situacija, o ne vien tik Lietuvos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2016, 12:52 PM, atnaujinta May 14, 2017, 11:15 PM

Tai vienintelis Europoje tarpregioninių rizikos kapitalo organizacijų susivienijimas, kuris apjungia trijų Baltijos šalių rizikos ir privataus kapitalo asociacijas.

Didės konkurencinis pranašumas

„Formuojamas Baltijos inovacijų fondas yra sėkmingo tarpvalstybinio bendradarbiavimo pavyzdys. Sutelkę mažas rinkas po vienu stogu sukursime sektoriaus konkurencinį pranašumą prieš didesnes šalis pritraukti rizikos ir privatų kapitalą“, – sakė Lietuvos rizikos ir privataus kapitalo asociacijos valdybos pirmininkas Dovydas Varkulevičius.

Baltijos šalių rizikos ir privataus kapitalo asociacijos veiklą kuruos Estijos, Latvijos ir Lietuvos rizikos ir privataus kapitalo asociacijų komandos.

Skėtinės organizacijos įsteigimas leis kartu vykdyti įsipareigojimus, vieningai bendradarbiauti ir visą regioną vertinti kaip vieną rinką.

„Centralizuota rinka ir ryšių valdymas yra pagrįstas žvelgiant iš visų trijų valstybių ir visų šalių perspektyvos, – sakė D.Varkulevičius. Baltijos šalims neprotinga palaikyti ryšius su instituciniais investuotojais ne Baltijos šalyse, verslo angelais bei rizikos kapitalo bendrovėmis atskirai, kas būtų neracionalu ir iš pačių investuotojų pusės“.

Sklandesnis bendradarbiavimas

Skėtinė organizacija taip pat veiks išvien organizuojant renginius ir forumus.

„Investuotojai labiau linkę dalyvauti renginiuose, kuriuose apžvelgiama visų Baltijos šalių situacija, o ne vien tik Lietuvos. Baltijos šalių rizikos ir privataus kapitalo asociacija taip pat kaups, sistemins, analizuos ir publikuos sektoriaus duomenis“, – sakė Lietuvos rizikos ir privataus kapitalo asociacijos valdybos pirmininkas D. Varkulevičius.

Ir tuo pačiu, įkūrus skėtinę organizaciją, bus lengviau koordinuoti bendradarbiavimą dėl rizikos kapitalo srities teisėkūros ir reglamentavimo.

Lietuvos rizikos ir privataus kapitalo asociacija (LT VCA) atstovauja rizikos ir privataus kapitalo sektorių Lietuvoje. Vienas iš Asociacijos tikslų – skatinti ekonomikos augimą ir verslumą, gerinti ūkio finansavimą, ypač smulkiajam verslui, plėtoti patrauklią ir stabilią aplinką instituciniams investuotojams, verslininkams ir fondų valdytojams. Asociacija buvo įkurta 2009 metais ir šiuo metu vienija 28 rizikos ir privataus kapitalo rinkos dalyvius Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.