Palangoje – verslininko ir viešosios tvarkos prižiūrėtojų karas

„Norėčiau paviešinti valstybės tarnautojų neetišką elgesį ir savivaliavimą“, – kalbėjo į redakciją kreipęsis Palangos verslininkas Darius Miklovas. Praėjusią savaitę atvykęs į miesto savivaldybės viešosios tvarkos skyrių vyras buvo apstumdytas ir jo teigimu tai ne pirmas kartas, kai valdžia savivaliauja – esą visi Palangos verslininkai pasipiktinę tarnybos veikla. „Daugelis tiesiog moka kyšius, kad taptų viešosios tvarkos skyriui nematomi“, – sakė jis.

Vaizdo įraše, atsiųstame redakcijai, iš tiesų matyti, kaip P.Keinys užsipuola vyrą. „Ponas Mikovai išjunkite mikrofoną, išjunkite viską. Aš ant biuletenio esu, jūs neturite teisės“, – vaizdo įraše kalba P.Keinys ir čiumpa iš D.Miklovo rankų telefoną.<br>Stop kadras
Vaizdo įraše, atsiųstame redakcijai, iš tiesų matyti, kaip P.Keinys užsipuola vyrą. „Ponas Mikovai išjunkite mikrofoną, išjunkite viską. Aš ant biuletenio esu, jūs neturite teisės“, – vaizdo įraše kalba P.Keinys ir čiumpa iš D.Miklovo rankų telefoną.<br>Stop kadras
Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Violeta Staskonienė teigė, kad savivaldybė nuolat sulaukia skundų dėl Basanavičiaus gatvėje įsikūrusių Palangos verslininkų.<br>T.Bauro nuotr.
Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Violeta Staskonienė teigė, kad savivaldybė nuolat sulaukia skundų dėl Basanavičiaus gatvėje įsikūrusių Palangos verslininkų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 31, 2016, 10:37 AM, atnaujinta May 14, 2017, 10:32 AM

„Su verslu nėra taikstomasi, nėra vedamos jokios derybos, naudojami nebūti teisės aktai, kad tik kuo daugiau baudų išrašytų“, – apie Palangos verslininkų santykius su viešosios tvarkos skyriumi pasakojo verslininkas, Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovas D.Miklovas.

Savivaldybėje apstumdė

Incidentas viešosios tvarkos skyriuje įvyko ketvirtadienį. D.Miklovas, kuriam buvo iškelta administracinio teisės pažeidimo byla, atvyko pasirašyti susipažinimo su byla dokumento.

„Parašiau, liepė nunešti į savivaldybės administraciją. Nunešiau, sako – ne čia, eikite į viešosios tvarkos skyrių. Ten vėl sako – adresuota ne mums“, – apie viešnagę pasakojo D.Miklovas.

Visą apsilankymą jis filmavo: „Kai buvo toks vienas nesusipratimas, tai aš pradėjau viską filmuoti, nes viešosios tvarkos skyrius apskritai linkęs visus siuntinėti vienur kitur, kad supainiotų viską.“

Iš kabineto išėjus savivaldybės darbuotojai, verslininkas pamatė, kad jame sėdi ir skyriaus vadovas Petras Keinys.

„Sakau jam: „Gal jūs, gerbiamas viršininke, žinote, kur man nešti prašymą?“, o jis mane užsipuolė. Pradėjo šaukti, kad nefilmuočiau, kad jis turi biuletenį, išvadino narkomanu, alkoholiku, o galiausiai griebė telefoną ir jį sulaužė“, – pasakojo vyras.

Vaizdo įraše, atsiųstame redakcijai, iš tiesų matyti, kaip P.Keinys užsipuola vyrą. „Pone Mikovai, išjunkite mikrofoną, išjunkite viską. Aš ant biuletenio esu, jūs neturite teisės“, – vaizdo įraše kalba P.Keinys ir čiumpa iš D.Miklovo rankų telefoną.

Laukiniai vakarai

D.Miklovas pasakojo, kad panašiai viešosios tvarkos skyrius elgiasi ir su kitais Palangos verslininkais: „Aš manau, kad Palangoje tarp verslininkų, ypač smulkiųjų, vyrauja baimė, atrodo, kad čia viskam vadovauja viešosios tvarkos skyrius.“

Jo teigimu, tarnyba nuolat bando paveikti verslininkus – nuolat juos tikrina, rašo protokolus dėl menkiausių pažeidimų. „Ateina ir sako, mes jums baudelę išrašysim. Ir dažniausiai verslininkai moka, nesvarbu, teisūs ar ne, vien tam, kad neeikvotų savo laiko ir neprisidarytų daugiau nemalonumų“, – sakė D.Miklovas.

Jo teigimu, taip viešosios tvarkos skyrius verčia verslininkus mokėti kyšius, kad „taptų nematomi“.

„Konkrečiai įvardinti ar įrodyti negaliu, bet puikiai matyti, kad kai kurių verslininkų problemų pareigūnai nemato, o kitų mato per daug“, – dėstė D.Miklovas.

Savivaldybei žinomas

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Violeta Staskonienė teigė, kad savivaldybė nuolat sulaukia skundų dėl J.Basanavičiaus gatvėje įsikūrusių Palangos verslininkų.

„Viešosios tvarkos skyriaus specialistai nuolat gauna J. Basanavičiaus gatvėje dirbančių gyventojų, verslininkų, miesto svečių skundų dėl iš keleto J. Basanavičiaus gatvės kavinių nakties metu sklindančios labai garsios muzikos, taip pat dėl kitų viešosios tvarkos pažeidimų. Dėl tokių dalies verslininkų pažeidimų greta dirbantys viešbučiai praranda klientus, o kartu – ir pajamas, pailsėti negali ir gyventojai bei miesto svečiai“, – sakė ji.

V.Staskonienės teigimu, pareigūnai privalo reaguoti į tokius skundus, o tai verslininkams ir nepatinka. D.Miklovą ji įvardija kaip nuolatinį viešosios tvarkos pažeidėją – kasmet dėl viešosios tvarkos pažeidimų jam surašomas ne vienas protokolas.

„Vien šiais metais dėl netinkamos D.Miklovo kavinės „Sporto lizdas“ veiklos užfiksuoti jau 3 pažeidimai, vienas iš jų – remiantis kolektyviniu A. Mickevičiaus gatvės gyventojų skundu“, – kalbėjo savivaldybės atstovė.

Šiuo metu dėl konflikto savivaldybėje atliekamas tarnybinis patikrinimas, o policijoje D.Miklovo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Verslo neskriaudžia

V.Staskonienė teigė negalinti komentuoti D.Miklovo mestų kaltinimų, kad viešosios tvarkos skyrius skriaudžia ir kitus Palangos verslininkus: „Reiktų žinoti konkrečius atvejus, kurių, kiek supratome, verslininkas D.Miklovas nepateikė, o kalba apibendrintai.“

Jos teigimu, jei viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai iš tiesų pažeidžia kažkokius teisės aktus, apie tai būtina informuoti teisėsaugos organus, o ne patiems ieškoti teisybės ir provokuoti konfliktus.

„Būtent taip galima apibūdinti demonstratyvų D.Miklovo filmavimą savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus patalpose, ant darbuotojų stalų esančių bylų fiksavimą.“, – kalbėjo V.Staskonienė.

Viešosios tvarkos skyrius Palangos savivaldybėje buvo įkurtas prieš keletą metų. Vien per šią vasarą skyriaus darbuotojai užfiksavo apie 150 administracinių teisės aktų pažeidimų, daugiausia tai – prekybos taisyklių, triukšmo prevencijos pažeidimai bei nelegali reklama.

„Be abejo, aktyvi skyriaus veikla negali patikti pažeidėjams, todėl nenuostabu, kad jiems ir patikrinimų tikslingumas kelia abejonių, ir skyriaus specialistų elgesys nėra priimtinas. Jau nekalbant apie tai, kiek ir kokių grasinimų patikrinimų metu susilaukia patys skyriaus darbuotojai“, – pasakojo V.Staskonienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.