„Coca-cola“ gamykloje rasta 56 milijonų vertės kokaino

Prancūzijoje veikiančioje „Coca-Cola“ gamykloje – keistas radinys. Apelsinų sulčių koncentrato dėžėse, paruoštose išsiuntimui, gamyklos darbuotojai rado 56 milijonų dolerių vertės kokaino, praneša „New York Times“.

Anksčiau gaiviajame gėrime iš tikro buvo naudojami kokos lapai, nors pati kompanija teigia, kad kokainas niekuomet nebuvo gėrimo sudedamoji dalis.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Anksčiau gaiviajame gėrime iš tikro buvo naudojami kokos lapai, nors pati kompanija teigia, kad kokainas niekuomet nebuvo gėrimo sudedamoji dalis.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2016, 8:59 PM, atnaujinta May 14, 2017, 4:43 AM

Gamykloje, įsikūrusioje Signos mieste, gaminamas koncentratas įvairiems gaiviesiems gėrimams. „Coca-Cola“ atstovas Prancūzijoje patvirtino, kad fabrike buvo rasta narkotikų, darbuotojai apie tai informavo policiją ir ji pradėjo tyrimą.

370 kilogramų kokaino krovinys – vienas didžiausių Prancūzijos istorijoje. Narkotikai buvo paslėpti maišuose tarp apelsinų sulčių koncentrato. Šis krovinys į gamyklą atvyko iš Pietų Afrikos.

Prokuroras Xavier Tarabeux šį incidentą pavadino „labai nemaloniu siurprizu“ ir informavo, kad narkotikai gatvėje galėjo būti parduoti už 56 milijonus dolerių.

Jokie įtarimai kompanijos darbuotojams kol kas nepaskelbti.

 “Pirminis tyrimas parodė, kad darbuotojai niekaip nėra susiję su radiniu“, – sakė „Coca-Cola“ regiono vadovas JeanasDenisas Malgrasas.

Anksčiau gaiviajame gėrime iš tikro buvo naudojami kokos lapai, nors pati kompanija teigia, kad kokainas niekuomet nebuvo gėrimo sudedamoji dalis.

Parengė Gintarė Valentinaitienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.