Kavinėse „Vero Cafe“ brangsta kava. Ar žinote, kodėl?

1,2 euro, rūšinė – 28 euro centais brangesnė. Tiek iki šiol „Vero Cafe“ kainavo espresso kava. Tačiau kainos šiame kavos išsinešti tinkle netrukus pakils maždaug 6-8 procentais.

Kava brangsta maždaug dešimtadaliu.
Kava brangsta maždaug dešimtadaliu.
Kavinėms, ypač provincijoje, vis dar trūksta baristų.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Kavinėms, ypač provincijoje, vis dar trūksta baristų.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 5, 2016, 11:59 AM, atnaujinta May 14, 2017, 1:10 AM

Pirkėjams 10 ar 15 euro centais pabrangusi kava – ne itin maloni naujiena. Tačiau „Vero Cafe“ siekia ne pelno. Kylančios kainos, o tuo pačiu kylantys darbuotojų atlyginimai – svarbus socialinis verslo aspektas. Nuo rudens „Vero Cafe“ baristų atlyginimai pakils 10 procentų.

„Vero Cafe“ kavinių tinklą Lietuvoje valdančios bendrovės „Ex Prompto“ vadovė Laima Vėželienė teigia, kad esama keleto priežasčių, įtakojančių kainų kėlimą – kylančios nuomos ir paslaugų kainos, taip pat – noras savo darbuotojams suteikti geresnes darbo sąlygas.

„Pastebime, kad samdyti žmones darosi vis sunkiau. Ir tai – ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių patirtis. Daugybė žmonių išvyksta iš Lietuvos, ieškodami geresnių darbo sąlygų, keldami atlyginimus norime skatinti žmonių užimtumą, norą likti ir dirbti Lietuvoje, norime sukurti darbo vietą ir atlygį, kuriais jie galėtų didžiuotis“, – sako L.Vėželienė.

Bendrovės vadovė tikisi, kad didesnis atlygis, taip pat galimybė mokytis, augti ir tobulėti jauniems žmonėms padės apsispręsti ir jie savo gyvenimą sies su šalimi, kurioje gimė ir užaugo.

„Kai Lietuvoje tokia didžiulė emigracija, ir vienas, nuo išvykimo sustabdytas žmogus yra vertinga“, – įsitikinusi L.Vėželienė.

Aptarnavimo versle nemažai kainuoja nusamdyti ir apmokyti naujus darbuotojus, todėl svarbu juos išlaikyti – praradimų kaštai šitaip ženkliai mažėja. „Didesnį atlyginimą darbuotojams siūlysime, tačiau reikalausime savo darbą atlikti kuo geriau. Norime, kad mūsų bendrovėje ir aptarnavimo lygis, ir patiekalų kokybė būtų aukščiausio lygio“, – teigia bendrovės „Ex Prompto“ vadovė L.Vėželienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.