Lietuviai gerai vertina spaudos prekes, prastai – automobilius

Europos Komisija paskelbė 2016 m. Vartotojų rinkų rezultatų suvestinę, kurioje apžvelgiama, kaip ES vartotojai vertina prekių ir paslaugų rinkų veikimą.

Lietuviai geriausiai vertina knygų, žurnalų ir laikraščių rinką.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuviai geriausiai vertina knygų, žurnalų ir laikraščių rinką.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2016, 3:42 PM, atnaujinta May 14, 2017, 12:41 AM

Trys ES vartotojų geriausią įvertinimą gavusios prekių rinkos yra knygos, žurnalai ir laikraščiai, pramoginės prekės (pvz., žaislai ir žaidimai) ir stambūs buitiniai prietaisai, tokie kaip šaldytuvai.

Lietuviai taip pat geriausiai vertina knygų, žurnalų ir laikraščių rinką, antroje vietoje – stambūs buitiniai prietaisai, trečioje – informacinių ir ryšių technologijų produktai. Prasčiausiai europiečiai, kaip ir lietuviai, vertina naudotų automobilių ir mėsos produktų rinkas.

Kalbant apie paslaugas, trys ES vartotojų labiausiai vertinamos rinkos yra susijusios su laisvalaikiu – nuo apgyvendinimo atostogų metu paslaugų iki kultūros ir pramogų bei sporto paslaugų, pavyzdžiui, sporto salių.

Prasčiausiai europiečiai vertina nekilnojamojo turto, hipotekos, investicinių produktų, privačių pensijų fondų ir vertybinių popierių paslaugų rinkas.

Lietuvoje geriausiai įvertintos buvo traukinių paslaugos, transporto priemonių draudimo ir dujų paslaugos, prasčiausiai – lošimų ir loterijų internetu, nekilnojamojo turto ir vandens tiekimo paslaugos.

Vartotojų rezultatų suvestinėse apžvelgiama, kaip veikia ES vartotojų bendroji rinka. Jomis naudojasi tiek nacionalinės politikos formuotojai, tiek Europos Komisija, formuodami politiką, kuria siekiama didesnio vartotojų pasitikėjimo.

Pavyzdžiui, dėl vartotojų nepasitikėjimo finansinėmis paslaugomis buvo parengta Vartojimo kredito direktyva. Dabar, kai šis teisės aktas galioja, pastebimas vis didesnis pasitikėjimas šiame sektoriuje.

Kadangi vartotojai praneša apie sunkumus, patiriamus telekomunikacijų rinkose, Europos Komisija parengs pasiūlymą šioje srityje toms problemoms spręsti. Naujausiais Komisijos pasiūlymais dėl skaitmeninių sutarčių siekiama didinti vartotojų pasitikėjimą tarpvalstybine prekyba internetu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.