A. Skardžius: „Prekybos centrai rengia keršto akciją Seimui“

Socialdemokratai vėl piktinasi prekybos centruose įsigaliojusiu reikalavimu perkant alkoholį rodyti asmens dokumentą. „Tai prekybininkų keršto akcija Seimui“, – teigia socialdemokratas Artūras Skardžius. Tiesa, jis pamiršta vieną dalyką – memorandumą su prekybos tinklais pasirašė būtent socialdemokratų vadovaujama Sveikatos apsaugos ministerija.

Seimo narys įsitikinęs, kad prekybininkams labiau rūpi ne mažinti alkoholio prieinamumą, bet atkeršyti Seimui<br>M.Patašiaus nuotr.
Seimo narys įsitikinęs, kad prekybininkams labiau rūpi ne mažinti alkoholio prieinamumą, bet atkeršyti Seimui<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2016, 11:16 AM, atnaujinta May 13, 2017, 6:02 PM

„Neadekvatus prekybos centrų elgesys prieštarauja logikai, kai garbaus amžiaus senjoro prašo parodyti dokumentą ir įrodyti, kad jis yra pilnametis“, – pasipiktinęs kalbėjo A.Skardžius.

Jis teigė, kad tai didžiausias pasityčiojimas iš visuomenės nuo nepriklausomybės laikų, o prekybininkai šia akcija siekia atkeršyti Seimui, sukelti pasipiktinimą ir prieš rinkimus paskatinti nepasitikėjimą valdžia.

Keršto akcija

A.Skardžius turi įvairių spėjimų, kodėl prekybininkai nusprendė alkoholį parduoti tik parodžius dokumentą: „Gal tai susiję su keršto akcija Seimui, Vyriausybei dėl pastaraisiais metais priimtų sprendimų, ribojančių reklamą, draudžiančių prekybą degalinėse, gal tai susiję su svarbių įstatymų projektais, kurie buvo svarstomi pastarojoje sesijoje ir turėjo riboti didžiųjų prekybos tinklų įtaką?“

Seimo narys įsitikinęs, kad prekybininkams labiau rūpi ne mažinti alkoholio prieinamumą, bet atkeršyti Seimui, jų sprendimą A.Skardžius vadino „suplanuota ir rafinuota keršto akcija“.

„Akcija prasidėjo mėnuo prieš rinkimus, gal tai sąskaitų suvedimas su Seimu? Rinkimų rezultatai viską parodys...“ – retoriškai klausė A.Skardžius.

Jis siūlo Seimui imtis konkrečių žingsnių prieš šią akciją – kreiptis į Konkurencijos tarybą, ar tai nėra kartelinis prekybos tinklų susitarimas, kreiptis į Vartotojų teisių tarnybą, ar tai nepažeidžia piliečių teisės, arba imtis dar radikalesnių veiksmų – alkoholį pardavinėti tik specializuotose parduotuvėse.

„Raginu pirkėjus. Marijonas Mikutavičius buvo suorganizavęs akciją „Nepirkite kalafioro“, tikiu, kad sulauksime ne vienos tokios akcijos. Tik bijau, kad nenukentėtų kasininkės, prekybos centrai turi turėti sveiko proto, kad ir kaip norėtų prieš rinkimus atkeršyti Seimui“, – kalbėjo seimūnas.

Pamiršo, kas pasirašė

„Socialdemokratų partija pasisako už alkoholio vartojimo mažinimą, bet turi būti laikomasi adekvačių priemonių“, – kalbėjo A.Skardžius.

Tiesa, memorandumą prekybininkai sugalvojo ne vieni. Jis buvo pasirašytas su Sveikatos apsaugos ministerija, kuriai vadovauja socialdemokratas Juras Požela.

„Tikrai manau, kad šita iniciatyva bus geras būdas žmonėms pagalvoti, ar tikrai jiems visą laiką reikalingas tas alaus butelis, vyno butelis ar dar kuris alkoholio produktas“, – pasirašydamas memorandumą su prekybininkais sakė sveikatos apsaugos ministras J.Požela.

Tačiau dabar socialdemokratai linkę tai pamiršti: „Nereikia minėti ministro, kad jis pritarė. Nežinau, kaip buvo išgautas jo parašas, gal J.Požela neįsigilino į turinį.“

A.Skardžius teigė apie jokį planuojamą memorandumą nežinojęs ir įtaria, kad J.Požela jį pasirašyti galėjo iš nežinojimo: „Aš nežinau, kodėl jis taip padarė. Gal iš mūsų partijos bendros pozicijos už alkoholio suvartojimo mažinimą. Būdamas jaunas politikas jis gal neįžvelgė grėsmės, kad tai tokia paslėpta akcija, įsigaliojanti mėnesį prieš rinkimus ir sukelianti visuomenės pasipriešinimą.“

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?