Alkoholis susuko seimūnams galvą

Šešiolika įstatymų pataisų, atkeliavusių iš pačios Prezidentūros? Smulkmena! Sugrąžintas svarstyti Darbo kodeksas? Kas per nesąmonė?!

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Sep 8, 2016, 7:00 AM, atnaujinta May 13, 2017, 6:33 PM

Paskutines dienas tautos išrinktųjų rūmuose skaičiuojantys XI Seimo nariai kadencijos pabaigai turi gerokai aktualesnių klausimų. O svarbiausias iš svarbiausių – kaip panaikinti prekybininkų įvestą prievolę rodyti asmens dokumentą perkantiems alkoholį.

Socialdemokratai vargais negalais atsilaikė ir jokio įstatymo projekto neįregistravo. Tačiau nepraleido progos išplatinti pranešimą, kuriame paprašė pardavėjus prisiminti sveiką protą ir neerzinti pagyvenusių žmonių.

„Darbietis“ G.Tamošiūnas užsimojo keisti Alkoholio kontrolės įstatymą ir įpareigoti prekybininkus nereikalauti pasų ar asmens tapatybės kortelių iš „akivaizdžiai vyresnių asmenų“.

„Tvarkietis“ V.Kamblevičius rėžė dar labiau iš peties ir apsiėmė pertvarkyti Administracinių nusižengimų kodeksą. Jei jo pataisos persidirbusių parlamentarų būtų palaimintos, dokumento užsigeidusiems kasininkams grėstų nuo 30 iki 50 eurų bauda.

Tiesa, ką šis išrinktasis surašė projekte, be šimtgramio suvokti nelengva: „Alkoholinių gėrimų pardavėjai turi teisę, kai yra abejonių, kad asmuo yra jaunesnis negu 18 metų, tik tuo atveju, privalo iš perkančio alkoholinius gėrimus asmens reikalauti pateikti asmens amžių liudijantį dokumentą.“

Kas toliau? Gal įveskime tvarką, kad ūsuotiems ir žilstelėjusiems sidro ar alaus pirkėjams pakaks gražiai nusišypsoti, bet užsigeidę vyno turės traukti dokumentą, o jau pirkdami degtinę, viskį ar konjaką turėtų pasirašyti: suvokiu, kad vartodamas alkoholį rizikuoju tautos ir šeimos gerove.

Ar nebūtų smagu? Musės būna aršios prieš galą, o seimūnai – prieš kadencijos pabaigą. Todėl įsiteikti taurelės nevengiantiems rinkėjams – svarbiau už kažkokias naujas darbo vietas, biudžetus ir visas kitas sunkiai suvokiamas nesąmones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.