„Žemaitijos pieno“ istorija: kam rūpi smulkieji akcininkai?

Po pieno perdirbimo įmonės

„Žemaitijos pienas“ nusprendė trauktis iš „Nasdaq“ Vilniaus vertybinių popierių biržos ir nebesiūlyti įmonės akcijų viešai.<br>V.Balkūno nuotr.
„Žemaitijos pienas“ nusprendė trauktis iš „Nasdaq“ Vilniaus vertybinių popierių biržos ir nebesiūlyti įmonės akcijų viešai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2016, 9:52 AM, atnaujinta May 13, 2017, 4:03 PM

Institutas mano, kad didiesiems akcininkams lieka galimybių iš anksto dirbtinai sumažinti akcijų kainą. Jo vadovo Ryčio Ambrazevičiaus manymu, reikia rasti būdus, kaip nustatyti sąžiningą akcijų supirkimo kainą net tuomet, kai jų vertė rinkoje dėl pagrindinio akcininko veiksmų yra mažesnė.

LB Priežiūros tarnybos direktorius Vytautas Valvonis laiške rinkos dalyviams pabrėžia, kad tiek akcijų išbraukimo iš Vilniaus biržos, tiek jų nebesiūlymo viešai reguliavimas yra pakankamas, kad investuotojų interesai nebūtų pažeisti. Tačiau LB palaiko iniciatyvą, kad išbraukimo iš biržos atveju galėtų būti taikomi privalomam oficialiam siūlymui taikomi tinkamos kainos nustatymo principai.

Kaip rašė BNS, „Žemaitijos pienas“ nusprendė trauktis iš „Nasdaq“ Vilniaus vertybinių popierių biržos ir nebesiūlyti įmonės akcijų viešai. Toks spendimas priimtas pagrindinio akcininko ir įmonės generalinio direktoriaus Algirdo Pažemecko ir jį remiančių akcininkų balsais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.