Išskirtinis ieškinys teismų istorijoje pateiktas „MasterCard“

Didžiosios Britanijos

AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

Sep 9, 2016, 12:04 PM, atnaujinta May 13, 2017, 3:37 PM

Kaip pažymi leidinys, į Apeliacinį konkurencijos teisės teismą (CAT) paduotas ieškinys yra didžiausias per visą britų teismų istoriją.

Pasak buvusio Didžiosios Britanijos finansų ombudsmeno Volterio Meriko (Walter Merrick), atsakingo už vartotojų kolektyvinį ieškinį, dėl neteisėtos „MasterCard“ politikos visų pirkinių kaina 1992–2008 m. laikotarpiu buvo aukštesnė.

Ieškovų interesams atstovauja teisinių paslaugų įmonė „Quinn Emmanuel Urquhart & Sullivan“. Kaip pažymi specialistai, mažmenininkai patyrė didelių išlaidų, kurios užkraunamos kortelių naudotojams didinant prekių ir paslaugų kainas. „Quinn Emmanuel“ nuostolius įvertino maždaug 14 mlrd. svarų.

Kolektyvinis ieškinys „MasterCard“ – jau antras nuo 2015 metų, kai buvo priimtas Vartotojų teisių apsaugos įstatymas, leidžiantis išieškoti žalos atlyginimą iš bendrovės visų vartotojų vardu. Jeigu toks ieškinys bus patenkintas, visi vartotojai automatiškai įgis teisę į žalos atlyginimą, nebent jie patys to atsisakytų.

2008 metais Europos Komisija (EK) priėjo prie išvados, kad „MasterCard“ pažeidžia antimonopolinius ES teisės aktus, taikydama tarpbankinius mokesčius tarptautiniams atsiskaitymams Europos ekonominėje erdvėje. 2014 metais tokį sprendimą patvirtino ES Teisingumo teismas.

„MasterCard“ yra viena iš didžiausių tarptautinių mokėjimo sistemų, ji atlieka operacijas 210 šalių, daugiau nei 150 pasaulio valiutų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.