Verslas remia Premjero siekį patvirtinti Darbo kodeksą

Verslo atstovai remia Ministro

J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2016, 9:44 AM, atnaujinta May 13, 2017, 4:15 PM

„Verslo pozicija yra nuosekli – Lietuvoje būtina modernizuoti darbo santykius. Tokia yra šiandieninė ekonominė realybė, nes konkuruojame ne tik su kaimyninėmis šalimis, konkuruojame globaliai. Dėl to palaikome modernesnių darbo santykių Lietuvoje nuosekliai siekiančio Premjero A.Butkevičiaus ryžtą dar kartą Seimo salėje patvirtinti birželį jau priimtą Darbo kodeksą. Naujas Darbo kodeksas, modernesnis darbo santykių reguliavimas atvers Lietuvos duris investicijoms ir naujoms galimybėms“, – teigia Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus.

„Ko verta būtų tokia reforma, kai net šiuo metu galiojantis senasis Darbo kodeksas daugeliu aspektų būtų modernesnis? Matyt, nelabai ko verta. Todėl labai svarbu, kad šeštadienį į paskutinę Seimo sesiją susirinkę parlamentarai nepasiduotų populizmui ir paremtų kelerių metų ekspertų, specialistų, profesionalų darbą bei dar kartą patvirtintų jau priimtą naująjį Darbo kodeksą“, – pridūrė V. Sutkus.

Birželio 21 d. Seimas priėmė naują Darbo kodekso redakciją, kurią liepos 4 d. Prezidentė Dalia Grybauskaitė vetavo ir grąžino Seimui iš naujo svarstyti. Iš 260 Darbo kodekso straipsnių Prezidentė pasiūlė iš viso 79 pataisymus.

Kadangi Seimo statutas nenumato galimybės kiekvieną atskirai svarstyti 79 pasiūlymus, Lietuvos verslo konfederacija oficialiu raštu liepos 8 dieną kreipėsi į Seimą prašydama priimti naująjį Darbo kodeksą procedūriškai nepritariant Prezidentės pasiūlymams. Seimui taip pat išsiųstas birželio 30 d. septyniolikos šakinių ir teritorinių verslo struktūrų pasirašytas laiškas Prezidentei „Dėl Lietuvos Respublikos Seimo priimto Darbo kodekso“. Iškilus būtinybei, kai kurias darbo santykių reguliavimo korekcijas galėtų atlikti naujai išrinktas Seimas.

Lietuvos verslo konfederacija yra didžiausia paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų įmones vienijanti verslo organizacija Lietuvoje, atstovaujanti 28 verslo asociacijas ir 3,5 tūkst. įmonių. Jos drauge yra sukūrusios 200 tūkst. darbo vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.