Gaisras sutrikdė traukinių eismą tarp Vilniaus ir Kauno

Pirmadienį ryte sutriko traukinių eismas tarp Vilniaus ir Kauno. Trys traukiniai išvis buvo atšaukti, dar keli smarkiai vėlavo dėl incidento, įvykusio tarp Vievio ir Lentvario. Nepatogumų galėjo patirti keli šimtai keleivių.

Dėl gaisro pirmadienį ryte vėlavo kai kurie traukiniai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dėl gaisro pirmadienį ryte vėlavo kai kurie traukiniai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2016, 12:33 PM, atnaujinta May 13, 2017, 8:51 AM

Visų keleivių, susiruošusių iš Kauno išvažiuoti 6 valandą 23 minutės, buvo paprašyta persėsti į kitą traukinį, kuris pajudėjo daugiau kaip po pusvalandžio, tačiau netikėtumai nepasibaigė. Vievyje kelionė vėl nutrūko, o keleivių paprašyta persėsti į kitą traukinį.

Bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ atstovė spaudai Inga Čiuberkytė paaiškino, kad traukinių eismas tarp dviejų didžiųjų šalies miestų sutriko dėl incidento, įvykusio apie 4 valandą 30 minučių netoli Vievio.

„Bandomojo stabdymo metu kilo gaisras stabdžių sistemoje, o vėliau ugnis persimetė į kabiną“, – aiškino bendrovės atstovė. Ugniagesiams liepsnas pavyko greitai nuslopinti, žmonės nenukentėjo. Po gaisro traukinys savo eiga nebegalėjo judėti.

Pasak I.Čiuberkytės, prireikė laiko įvertinti įvykio aplinkybes ir įsitikinti, kad traukiniams bus visiškai saugu judėti – patikrinti bėgiai, kontaktiniai laidai.

„Apgailestaujame dėl keleivių patirtų nepatogumų. Tokių dalykų neįmanoma nuspėti, tačiau šiuo atvejų žmonių saugumas – svarbiausias dalykas“, – kalbėjo I.Čiuberkytė. Įprastas traukinių judėjimas buvo atnaujintas 10 valandą 30 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.