„Omniva“ ir „Pagero“ sukirto rankomis dėl partnerystės

Didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje valdanti bei e. sąskaitų paslaugas teikianti bendrovė „Omniva“ pasirašė strateginės partnerystės sutartį su pirmaujančia Europoje e. sąskaitų paslaugos teikėja „Pagero“. Naujoji partnerystė leis „Omnivai“, vienai didžiausių e. sąskaitų operatorių Baltijos šalyse, tarptautiniu mastu užtikrinti greitesnį sąskaitų judėjimą tarp pirkėjų ir tiekėjų.

Skaičiuojama, kad Baltijos šalyse, kuriose dar tik pradedamos diegti e. sąskaitų paslaugos, per metus sugeneruojama apie 240 mln. sąskaitų-faktūrų.
Skaičiuojama, kad Baltijos šalyse, kuriose dar tik pradedamos diegti e. sąskaitų paslaugos, per metus sugeneruojama apie 240 mln. sąskaitų-faktūrų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2016, 11:54 AM, atnaujinta May 13, 2017, 5:43 AM

„Omnivai“, kaip e. sąskaitų operatoriui, bendradarbiavimas su „Pagero“ yra strategiškai svarbus žingsnis, suteiksiantis naudos mūsų Baltijos šalių klientams. Nuo šiol sąskaitų siuntėjams ir gavėjams galėsime pasiūlyti tarptautinį pasiekiamumą, kurį užtikrins „Pagero“ e. sąskaitų platforma“, – sprendimą komentuoja „Omniva“ e. sąskaitų padalinio vadovas Sander Aasna.

„Auganti skaitmenizacija reiškia, kad verslas turi būti prieinamas ir globaliajai rinkai, tačiau taip pat gerai turi išmanyti ir vietos rinką. Partnerystė su „Omniva“, užimančia tvirtas pozicijas Baltijos šalyse, mums leis geriau patenkinti ir mūsų pačių klientų poreikius. Matome jų augantį poreikį taip pat ir šiame regione naudotis mūsų e. sąskaitų platforma“, – kalba „Pagero“ vykdantysis direktorius Toni Pihamaa.

Skaičiuojama, kad Baltijos šalyse, kuriose dar tik pradedamos diegti e. sąskaitų paslaugos, per metus sugeneruojama apie 240 mln. sąskaitų-faktūrų. E. sąskaitų išrašymo srityje kol kas pirmauja mažiausia dydžiu Estija. Čia e. sąskaitos yra įprastos verslas-vartotojui segmente, tačiau verslas-verslui segmente jos tesudaro 10 proc. sąskaitų. Lietuvoje ir Latvijoje kol kas populiaresnės popierinės sąskaitos, tačiau e. sąskaitų daugėja.

Prie e. sąskaitų skaičiaus augimo Baltijos šalyse turėtų prisidėti ir numatomi reguliavimo pokyčiai. Nuo spalio mėnesio Lietuvoje veikiančios įmonės sąskaitų faktūrų duomenis Valstybinei mokesčių inspekcijai turės teikti elektroniniu būdu, per i.MAS sistemą. Privalomas sąskaitų teikimas elektroniniu būdu nuo kitų metų taps ir Estijos viešajam sektoriui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.