Baltarusija vežėjams vis dar negrąžina konfiskuotų vilkikų

Lietuvos vežėjai guodžiasi

Baltarusijoje šiuo metu yra apie 20 konfiskuotų Lietuvos vežėjams priklausančių transporto priemonių.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Baltarusijoje šiuo metu yra apie 20 konfiskuotų Lietuvos vežėjams priklausančių transporto priemonių.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas. ir inf.

Sep 13, 2016, 10:39 AM, atnaujinta May 13, 2017, 6:20 AM

„Tarpvalstybiniai susitarimai numato, kad krovinių gabenimas tarp valstybių galimas. Tačiau įsikūrus muitų sąjungai toks krovinių gabenimas yra traktuojamas kaip pervežimas sąjungos viduje, o tai trečiųjų šalių vežėjams galiojančios sąjungos kodekso nuostatos draudžia. Dėl šios priežasties konfiskuojami lietuvių vilkikai, puspriekabės, kai kroviniai vežami iš Baltarusijos į Rusiją ar Kazachstaną“, – sako Lietuvos vežėjų automobilių keliais asociacijos „Linava“ prezidentas Erlandas Mikėnas.

Jo teigimu, Baltarusijoje šiuo metu yra apie 20 konfiskuotų Lietuvos vežėjams priklausančių transporto priemonių. Kai kurios bendrovės ryžtasi susimokėti baltarusių skirtas baudas ir atsiima jiems priklausantį transportą. Pasak E.Mikėno, skirtos baudos kartais viršija ir konfiskuotos transporto priemonės vertę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.