Kuo FNTT pareigūnus užrūstino kurorto verslininkų prezidentas?

Pastaraisiais metais apmirusios Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos autoritetui suduotas triuškinamas smūgis – ketvirtadienį prieš pietus J.Basanavičiaus gatvėje ant grindinio paguldytą ir antrankiais surakintą šios asociacijos prezidentą 42 metų palangiškį Darių Miklovą išsivežė policijos pareigūnai.

Pareigūnams Palangos verslininkų asociacijos vadovą teko tramdyti gatvėje prie įėjimo į jo kavinę.
Pareigūnams Palangos verslininkų asociacijos vadovą teko tramdyti gatvėje prie įėjimo į jo kavinę.
Pareigūnams Palangos verslininkų asociacijos vadovą teko tramdyti gatvėje prie įėjimo į jo kavinę.<br>A.Ziabkus
Pareigūnams Palangos verslininkų asociacijos vadovą teko tramdyti gatvėje prie įėjimo į jo kavinę.<br>A.Ziabkus
Pareigūnams Palangos verslininkų asociacijos vadovą teko tramdyti gatvėje prie įėjimo į jo kavinę.
Pareigūnams Palangos verslininkų asociacijos vadovą teko tramdyti gatvėje prie įėjimo į jo kavinę.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-09-16 14:40, atnaujinta 2017-05-12 21:30

Ikiteisminis tyrimas jam pradėtas už pasipriešinimą pareigūnams. Paaiškėjo, kad jis susigrūmė su atėjusiais FNTT pareigūnais, kurie J.Basanavičiaus gatvėje esančioje jo kavinėje „Sporto lizdas“ turėjo atlikti kratą.

Kratos metu D.Miklovas bandė kažkam skambinti, bet pareigūnai tai padaryti jam sutrukdė. Paskui verslininkas norėjo pasišalinti iš kavinės patalpų. Su jį sulaikiusiais FNTT pareigūnais prasidėjo grumtynės.

Į gatvę jau ištrūkusį D.Miklovą pavyko pargriauti ir surakinti antrankiais. Tačiau ir tuomet palangiškis muistėsi taip, kad jį tramdžiusiam pareigūnui sužalojo ranką.

Sulaikymo metu verslininkas surengė tikrą spektaklį: prie kavinės susibūrusiems praeiviams jis rėkė, kad šie iškviestų policiją, ir vaizdavo esąs užpultas nežinomų asmenų.

Palangos policija iš tiesų atvažiavo ir padėjo D.Miklovą įgrūsti į tarnybinį automobilį.

Tačiau pasipriešinimas pareigūnams ir jų teisėtų reikalavimų nevykdymas tėra tik menka Palangos verslininkų asociacijos prezidentą prislėgusių nemalonumų dalis.

Krata jo kavinėje buvo atliekama FNTT Kauno apygardos valdyboje pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingos finansinės apskaitos tvarkymo vienoje Kauno apylinkėje esančioje įmonėje.

Kuo palangiškio verslininko kavinė susijusi su Kaune atliekamu tyrimu, FNTT žada atskleisti vėliau.

Ir tai dar ne viskas. Klaipėdos prokurorai D.Miklovui yra pateikė įtarimus dėl dokumentų klastojimo.

Dokumentai su tikrovės neatitinkančiais įrašais ir padirbtais parašais buvo pateikti valstybės įmonės Registrų centro Kretingos filialui ir jais remiantis buvo įregistruotas namo priestatas, kuriame veikia palangiškio kavinė „Sporto lizdas“.

Paaiškėjo, kad prie gyvenamojo namo priestatas prilipdytas kaip laikinas statinys, ir jo statybai Palangos savivaldybė leidimo nėra išdavusi.

Dar vienas ikiteisminis tyrimas D.Miklovui yra pradėtas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Rugpjūčio pabaigoje jis atėjo į Palangos savivaldybę aiškintis dėl jam surašyto administracinio protokolo už miesto švaros ir tvarkos taisyklių pažeidimą.

Apgaule patekęs į pašaliniams rakinamas Viešosios tvarkos skyriaus patalpas, jis provokuodamas konfliktą demonstratyviai visus pradėjo filmuoti mobiliuoju telefonu.

Skyriaus vedėjas Petras Keinys paprašė jo nutraukti filmavimą ir išeiti iš skyriaus patalpų.

Tačiau D.Miklovas nepakluso ir bandė filmuoti toliau net ir tuomet, kai valstybės tarnautojas pamėgino uždengti telefoną ranka. Skyriaus koridoriuje tarp vyrų įvyko grumtynės, kurių metu P.Keiniui keletą kartų buvo smogta į šoną.

Palangos policijos pareigūnai kurorto Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentą jau seniai žino kaip įžūlų administracinės tvarkos pažeidėją. Vien dėl naktį iš jo kavinės sklindančios garsios muzikos policijos pareigūnai šią vasarą D.Miklovo tramdyti vyko 9 kartus. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.