Rygoje – avarinis lėktuvo tūpimas, skrydžiai nukreipti į Vilnių ir Kauną

Šeštadienio rytą Rygos oro uoste avariniu būdu leidosi kompanijos „AirBaltic“ lėktuvas. Dėl susidariusios situacijos, nuspręsta du šios kompanijos orlaivius nukreipti į atsarginius Vilniaus ir Kauno oro uostus.

Šeštadienio rytą Rygos oro uoste avariniu būdu leidosi kompanijos „AirBaltic“ lėktuvas.<br>Twitter.com
Šeštadienio rytą Rygos oro uoste avariniu būdu leidosi kompanijos „AirBaltic“ lėktuvas.<br>Twitter.com
Šeštadienio rytą Rygos oro uoste avariniu būdu leidosi kompanijos „AirBaltic“ lėktuvas.<br>Flightradar.com
Šeštadienio rytą Rygos oro uoste avariniu būdu leidosi kompanijos „AirBaltic“ lėktuvas.<br>Flightradar.com
Šeštadienio rytą Rygos oro uoste avariniu būdu leidosi kompanijos „AirBaltic“ lėktuvas.
Šeštadienio rytą Rygos oro uoste avariniu būdu leidosi kompanijos „AirBaltic“ lėktuvas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 17, 2016, 11:54 AM, atnaujinta May 12, 2017, 7:47 PM

Skrido keli lietuviai

Preliminariais duomenimis, lėktuvas „Bombardier Q400 NextGen“ iš Ciuriho nusileido avariniu būdu dėl važiuoklės sutrikimų, lėktuvas buvo nuleistas laikantis standartinių procedūrų ir instrukcijų. Orlaiviu skrido 63 keleiviai (tarp jų – 2 vaikai ir vienas kūdikis) ir 4 įgulos nariai. Rygos oro uosto pakilimo taką planuota uždaryti iki 14 valandos, šis laikas pratęstas iki 15.30.

Užsienio reikalų ministerija susiekė su Rygos oro uosto ir aviakompanijos „AirBaltic“ atstovais, kurie patvirtino, kad lėktuve skirdo keli lietuviai ir nukentėjusiųjų šio incidento metu nėra. Oro uosto ir oro linijų atstovai užtikrino, kad visos tarnybos dirba profesionaliai ir keleiviams bus suteikta visa jų kelionėje reikalinga pagalba.

Kaip portalui lrytas.lt teigė Vilniaus oro uosto Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Balrušaitienė, į Vilnių leisis keleiviai skridę iš Kopenhagos į Rygą, o į Kauno oro uoste tūps iš Hano ir Stanstedo į Rygą skridusieji.

Atšauktas skrydis į Rygą

Dėl incidento atšauktas popietinis „AirBaltic“ bendrovės skrydis iš Vilniaus į Rygą. Lėktuvas iš Lietuvos turėjo pakilti 16.45 valandą.

Vilniaus oro uosto duomenimis, taip pat atidėtas ir ryte turėjęs vykti „Air Baltic“ skrydis į Rygą. Paskutiniais duomenimis lėktuvas, kuris pagal tvarkaraštį turėjo išvykti 10.40 val., turėjo kilti 16 val., tačiau šiuo metu skelbiama, kad apie skrydį bus informuota vėliau.

Vakarinis „Air Baltic“ skrydis į Rygą kol kas neatšauktas. Vilniaus oro uosto duomenimis, lėktuvas į Latvijos sostinę turėtų kilti 21.25 valandą.

„WizzAir“ trikdžiai

Šįryt kompanijos „WizzAir“ lėktuvas į Frankfurtą iš Vilniaus oro uosto turėjo pakilti 7 valandą, tačiau dėl techninių trukdžių, keleviai pradėti laipinti tik po 12 valandos.

Oro uoste daugiau nei penkias valandas užstrigęs vilnietis Artūras teigė, jog išskristi pavyko tik 13 valandą. Daugeliui keleivių šis skyrdis yra jungtinis, todėl, kai kuriems nepavyks suspėti į lėktuvus išskrendančius iš Frankfurto oro uosto.

Vilniečiui, kaip ir kitiems lėktuvo keleiviams dėl neplanuoto laukimo buvo pasiūlytas 4 eurų vertės maisto kuponas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.