Specialistai patikrino „Vichy“ vandens parką: nešvara, pelėsiai, rūdys

Nacionalinis visuomenės centras (NVSC), patikrinęs „Vichy“ vandens pramogų parko būklę nustatė, kad parko patalpos ir įranga valoma ir prižiūrima neteisingai.

Pastarąjį kartą šis vandens parkas visuomenės sveikatos specialistų buvo tikrintas šių metų birželį, jo būklė nebuvo įvertinta blogai.<br>V.Balkūno nuotr.
Pastarąjį kartą šis vandens parkas visuomenės sveikatos specialistų buvo tikrintas šių metų birželį, jo būklė nebuvo įvertinta blogai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2016, 12:08 PM, atnaujinta May 12, 2017, 12:50 PM

„Buvo akivaizdžiai matoma nevalytų, apdulkėjusių plotų ir paviršių, pelėsio požymių ant laiptų, rūdžių ant lankytojams skirtų kabyklų ir kitų paviršių“, – rašoma NVSC pranešime.

Netinkamą priežiūrą vandens pramogų parke patvirtino ir laboratoriai tyrimai. NVSC duomenimis, ištyrus vaikams skirto baseino vandenį, jame nustatyta net 6 kartus didesnė nei leidžiama geležes koncentracija, kadangi įranga, kuria atvirai į vaikų baseiną teka vanduo, taip pat paveikta rūdžių.

Kaip vienas iš trūkumų nurodyti ir mediniai laiptai, kurie yra visiškai netinkami eksploatuoti tokiomis sąlygomis. Kaip žinoma, medis nėra atsparus drėgmės ir dezinfekcinių medžiagų poveikiui, todėl ant laiptų paviršių veisiasi įvairūs mikroorganizmai – atlikus tyrimą rasta koliforminių bakterijų.

Už nustatytus pažeidimus, vandens parko administracijos atsakingam asmeniui bus taikyta administracinė nuobauda.

Pastarąjį kartą šis vandens parkas visuomenės sveikatos specialistų buvo tikrintas šių metų birželį, jo būklė nebuvo įvertinta blogai.

„Vandens parkas sulaukia ypač daug lankytojų, jo įranga ir patalpos eksploatuojamos intensyviai, todėl ir jo priežiūrai turėtų būti skiriama ypač daug dėmesio“, – teigiama pranešime.

Po paskutinio apsilankymo rugpjūtį, specialistams pasiūlius atidžiau valyti ir prižiūrėti patalpas bei įrangą, rezultatai buvo akivaizdūs jau kitą dieną – pelėsio ir rūdžių žymių buvo kur kas mažiau, o tyrimų rezultatai nerodė pelėsio, mielinių grybų ir kitų mikroorganizmų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.