Suvalkijos ūkininkui laikinai uždrausta kepti duoną ir pyragus

Marijampolės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, dėl grubių pažeidimų laikinai sustabdyta ūkininko, kepančio duonos ir pyrago gaminius. Kepykla yra įsikūrusi Marijampolės rajone, Liudvinave.

Duonos ir pyrago įmonė galės atnaujinti savo veiklą tik pašalinusi visus nustatytus trūkumus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Duonos ir pyrago įmonė galės atnaujinti savo veiklą tik pašalinusi visus nustatytus trūkumus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2016, 4:43 PM, atnaujinta May 12, 2017, 11:59 AM

Sprendimas priimtas po inspektorių patikrinimo, nustačius grubių maisto tvarkymo ir higienos reikalavimų pažeidimų.

Įmonėje neveikė savikontrolės sistema, nebuvo atliekami geriamojo vandens ir gatavos produkcijos laboratoriniai tyrimai.

Trūko rankų plovimo, dezinfekavimo ir sausinimo priemonių.

Priestate žaliavoms laikyti įrengtos sunkiai valomos betoninės grindys, kurios kaip ir sienos, buvo nešvarios, apipeliję, langas be apsauginio tinklelio, patalpoje skraidė musės ir kiti vabzdžiai.

Patalpoje buvo prikrauta pašalinių daiktų (įrankių, laužtuvų, malkų ir kt.). Darbuotojai nedėvėjo darbo drabužių.

„Ši duonos ir pyrago kepimo įmonė iš mažos priskirta vidutinės rizikos grupei ir bus tikrinama dažniau.

Tokių įmonių sandėliavimo patalpos turi būti lengvai valomos ir dezinfekuojamos, ant sienų neturi būti pelėsių ar dulkių, būtina tinkamai naikinti vabzdžius ir kitus kenkėjus.

Be to, labai svarbu pagal savikontrolės programas atlikti gaminių laboratorinius tyrimus, kad įsitikinti, ar pagamintas produktas yra saugus“, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Jarošienė.

Duonos ir pyrago įmonė galės atnaujinti savo veiklą tik pašalinusi visus nustatytus trūkumus ir po pakartotino inspektorių patikrinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.