„Lietuvos geležinkeliai“ tariasi dėl krovinių vežimo iš Kinijos į Europą

„Lietuvos geležinkeliai“ delegacija, vadovaujama Stasio Dailydkos, lankėsi Kinijos Guangdongo provincijoje, kur su Kinijos transporto milžine – kompanija „Sinotrans“ – aptarė bendradarbiavimo, organizuojant krovinių iš šios provincijos į Europą vežimą konteineriniais traukiniais, galimybes.

Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2016, 11:45 AM, atnaujinta May 12, 2017, 7:49 AM

Susitikime taip pat dalyvavo Guangdongo provincijos vicegubernatorius, Dongguano miesto, turinčio daugiau nei 8,5 mln. gyventojų, meras ir jo pavaduotojai. Susitikimo metu buvo aptarti bendradarbiavimo, organizuojant konteinerinių traukinių eismą iš šios lengvosios pramonės produkciją ir informacinių techhnologijų gaminius į Europą eksportuojančios provincijos, klausimai. Buvo tariamasi, kad konteineriniai traukiniai į Europą važiuotų per Lietuvą (manoma, kad galėtų važiuoti 5 konteineriniai traukiniai per savaitę).

Tikimasi, kad krovinių vežimas iš Kinijos leistų dar efektyviau panaudoti geležinkelių infrastruktūrą ir visą Lietuvos transporto sistemą.

„Sinotrans“ – ketvirta pagal dydį logistikos grupė pasaulyje ir didžiausia logistikos kompanija Kinijoje. Bendrovė teikia sandėliavimo, terminalines paslaugas, organizuoja pervežimus autotransportu ir gabenimus oru bei jūra, taip pat geležinkelių transportu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.