Lietuvos bankas dviem brokerių bendrovėms davė pylos

Lietuvos banko Priežiūros tarnyba skyrė 5 000 Eur baudą uždarajai akcinei draudimo brokerių bendrovei (UADBB) „Sandėjas“ už Lietuvos bankui pateiktą neteisingą informaciją, kuri neatspindėjo tikrosios draudimo brokerių įmonės finansinės padėties.

Lietuvos banko priežiūros tarnyba nubaudė dvi brokerių bendroves.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos banko priežiūros tarnyba nubaudė dvi brokerių bendroves.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2016, 10:43 AM, atnaujinta May 12, 2017, 5:20 AM

Šiai įmonei anksčiau jau yra taikyta panaši poveikio priemonė – 2013 m. vasario 5 d. jai skirta 10 tūkst. litų (apie 3000 eurų) bauda.

Lietuvos banko Priežiūros tarnyba paskyrė 4000 eurų baudą UADBB „Olvirga“ už neteisingos informacijos pateikimą ir už šiurkštų draudimo brokerių įmonių veiklą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą.

Įmonės ataskaitose buvo nurodyta, kad ji neturi įsipareigojimų draudimo įmonėms (surinktų draudimo įmokų), tačiau Lietuvos bankas nustatė, kad jų ši įmonė turėjo. Be to, draudimo brokerių įmonė netinkamai tvarkė surinktas draudimo įmokas, nepervesdavo jų į atskirą banko sąskaitą, kurioje turi būti laikomos iš klientų gautos draudimo įmokos ir draudimo įmonių lėšos, skirtos šiems asmenims išmokėti.

Leista reorganizuoti „Danske Capital investicijų valdymas“

Lietuvos banko Priežiūros tarnyba leido reorganizuoti bendrovę „Danske Capital investicijų valdymas“.

Šios bendrovės akcininkai sprendimą dėl reorganizavimo ketina priimti 2016 m. spalio 22 d. Teises ir pareigas, atsirandančias iš bendrovės valdomų pensijų kaupimo sutarčių, ketinama perleisti „Swedbank investicijų valdymas“, UAB.

Bendrovė apie tai informuos pensijų fondų dalyvius ir kitus kreditorius teisės aktuose nustatyta tvarka.

Gavę informaciją apie planuojamą reorganizavimą, UAB „Danske Capital investicijų valdymas“ valdomų pensijų fondų dalyviai turės teisę per 3 mėn. pereiti į kitą savo pasirinktą pensijų fondą be jokių atskaitymų ar nutraukti pensijų kaupimo sutartis ir pabaigti dalyvavimą pensijų fonde (šis terminas pasibaigs 2016 m. gruodžio 20 d.).

Leidus Lietuvos bankui, 2016 m. liepos 15 d. 100 proc. UAB „Danske Capital investicijų valdymas“ akcijų perleista UAB „Swedbank investicijų valdymas“. „Danske Capital investicijų valdymas“ tapo „Swedbank“ grupės patronuojamąja bendrove kartu su valdomais II ir III pakopos „Danske“ pensijų fondais.

Panaikinti trys investiciniai fondai

Lietuvos banko Priežiūros tarnybos sprendimu panaikinti UAB „SEB investicijų valdymas“ įsteigti suderintieji investiciniai fondai „SEB aktyviai valdomas fondų portfelis 60“ ir „SEB aktyviai valdomas fondų portfelis 100“. Valdymo įmonei priėmus sprendimą likviduoti fondus, visas jų turtas buvo parduotas, o gautos lėšos, atsiskaičius su kreditoriais, padalytos dalyviams.

Be to, valdymo įmonės UAB „Ad ventum“ prašymu panaikintas informuotiesiems investuotojams skirtas uždarojo tipo privataus kapitalo investicinis fondas „Ad ventum Private Equity Fund I“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.