11 neįtikėtinai paprastų būdų, kurie padės sutaupyti

Nesvarbu ar jūs taupote vienam dideliam pirkiniui, ar tiesiog norite kažkam grąžinti skolą, pats geriausias būdas sutaupyti – mažinti savo išlaidas. Svarbiausia, kad tai padaryti galima nesijaučiant blogai ir per daug savęs nevaržant, nes svarbiausia taupyme – tinkamai susidėlioti savo prioritetus, skelbia Forbes.com.

Svarbiausia, kad tai padaryti galima nesijaučiant blogai ir per daug savęs nevaržant, nes svarbiausia taupyme – susidėlioti savo prioritetus.<br>V.Balkūno nuotr.
Svarbiausia, kad tai padaryti galima nesijaučiant blogai ir per daug savęs nevaržant, nes svarbiausia taupyme – susidėlioti savo prioritetus.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-25 07:52, atnaujinta 2017-05-12 02:38

Dalijamės keletu būdų, kurie padės jums išleisti mažiau.

1.Vaikščiokite

Tai vienas paprasčiausių būdų, kurie padės jum sutaupyti pinigus, kuriuos išleistumėte automoblio kurui ar draudimui. Žinoma, šiais laikais ne visur galima nueiti pėsčiomis, tačiau tada galima naudotis dviračiu arba viešuoju transportu. Tikrai sutaupysite.

2.Dalinkitės

Jei jau nusprendėte, kad be mašinos gyventi negalite – šeimoje užteks ir vieno automobilio. Jei jūsų šeimą sudaro du žmonės, nereiškia, kad abu turi turėti atskiras mašinas. Tai padės jums sutaupyti daugybę mokesčių, susijusių su automobilio remontu, kuru ir draudimu.

3.Atsisakyti mobiliojo sutarčių

Jei perkate naują mobilųjį, konsultantai mums dažnai siūlo sutartis, su kuriomis, neva, telefono sąskaitos bus mažesnės. Dažnai nusipirkę telefonus net neišnaudojame tam tikrų minučių skaičiaus ar interneto, tad gerai apsvarstykite, ar tai jums tikrai reikalinga.

4.Naudokitės Skype bei kitomis programėlėmis

Būkite gudrūs ir naudodami mobilųjį skambinkite išmaniųjų programėlių pagalba. Naudokite „Skype“, „WhatsApp“ ir kitas programėles.

5.Skalbinius skalbkite šaltame vandenyje

Skalbimo mašinos vandens šildymas sunaudoja išties daug elektros, o jau seniai įrodyta, kad šaltame vandenyje skalbiniai išsiplauna taip pat kaip ir karštame, išskyrus riebalų dėmes.

6.Vaikus palikite pas draugus

Kam dėl kelių valandų samdyti auklę ir jai už tai mokėti didelius pinigus. Palikite vaiką pas draugus, o prireikus kitą kartą ir jie savo vaikus paliks pas jus.

7.Tuštinkite šaldiklį Jei jūsų šaldiklis pilnas – pasinaudokite tuo ir gaminkite patiekalus, kur galėsite panaudoti šaldytas daržoves ar kitus produktus. Juk jie irgi turi galiojimo laiką, kuris kažkada baigsis.

8.Nepirkite jau paruošto maisto

Visada daug pigiau buvo pirkti šviežius produktus nei šaldytą produkciją.

9.Neapsipirkinėkite išalkę

Tikriausiai šį patarimą daugelis jau esate išbandę, tačiau tai tikrai veikia. Kai įeiname į parduotuvę išalkę, į pirkinių krepšį prisidedame tiek produktų, kad paskui galėtume valgyti net savaitę arba dvi.

10.Atsiskaitykite grynaisiais

Tyrimai parodė, kad kai mes ketiname atsiskaityti kreditine kortele, parduotuvėje išleidžiame daug mažiau.

11.Naudokitės biblioteka

Laikraščiai, žurnalai, knygos – visa tai kainuoja nemažus pinigus. Naudokitės biblioteka ir viską gaukite už bibliotekos kortelės mokestį.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.