Kaune įstrigę keleiviai: „Su pabėgėliais gražiai elgiamės, o su lietuviais...“

Iš Vilniaus į Brėmeną skristi turėję lietuviai įstrigo... Kaune. Čia jie buvo pervežti autobusu pranešus, kad Vilniaus oro uoste netinkamos sąlygos leistis lėktuvui.

Moteris pasakojo, kad keleiviams nebuvo nieko paaiškinta: „Sumetė kaip prekes į autobusą ir išvežė į Kauną. Dabar čia lakstom visi, nieko nežinome.“<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Moteris pasakojo, kad keleiviams nebuvo nieko paaiškinta: „Sumetė kaip prekes į autobusą ir išvežė į Kauną. Dabar čia lakstom visi, nieko nežinome.“<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-28 14:08, atnaujinta 2017-05-11 20:58

10h. „Ryanair“ lėktuvų į Brėmeną išvykti turėję keleiviai šiuo metu blaškosi po Kauno oro uostą. „Žinokit, su pabėgėliais mes labai gražiai elgiamės, o su lietuviais... Lakstome čia kaip paskutinės rūšies žmonės, niekas neprieina, nepaaiškina nieko“, – pasakojo viena iš lėktuvo keleivių.

Jos teigimu, 10 h. pakilti turėjęs lėktuvas Vilniaus oro uosto nepasiekė – dėl prastų oro sąlygų leidosi Kaune. „Sakė negali leistis dėl rūko, bet kiti lėktuvai kažkaip leidosi Vilniuje ir viskas gerai buvo“, – pasakojo Renata, į oro uostą nuvežusi mamą.

Moteris pasakojo, kad keleiviams nebuvo nieko paaiškinta: „Sumetė kaip prekes į autobusą ir išvežė į Kauną. Dabar čia lakstom visi, nieko nežinome.“

Lietuvos oro uosto komunikacijos skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė patvirtino, kad lėktuvas Vilniuje nesileido dėl prastų oro sąlygų ir iš Kauno turėtų pakilti 14:25.

Tiesa, keleiviai to nežino. „Dabar rašo, kad turi 15 valandą pakilti lėktuvas, bet mes nežinome, ar tikrai. Kai kurių žmonių net neįleidžia, nes jie Vilniaus oro uosto „Duty free“ parduotuvėse prisipirko visko, o dabar su tomis prekėmis negali įeiti“, – pasakojo moteris.

I.Baltrušaitytė sakė, kad dėl keleivių pervežimo klausti reikėtų avialinijų – tuo rūpintis turėjo „Ryanair“.

Aviakompanijos keleiviams nepasiūlė nei maisto, nei gėrimų, nei nemokamų skambučių, kuriais turėtų pasirūpinti skrydį atidėjus daugiau nei 3 valandoms: „Ne tik kad nepasirūpino, bet dar ir nešneka, nepaaiškina nieko, tikrai tragiška situacija.“

Šiuo metu lėktuvas į Bremėną jau pakilo. Iš Kauno oro uosto jis pakilo 15h.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.