Nei viešbučio, nei pinigų: turistai įstrigo Turkijoje, agentūros vadovei – įtarimai

Nuo kelionių pardavimo agento MB „Antibai“ ir jos direktorės Gintarės (Valaitytės) Budrienės galimai neteisėtos veiklos galėjo nukentėti mažiausiai 14 turistų, šiuo metu esančių Turkijoje.

Šilta jūra norėjusiems pasilepinti turistams – smūgis.<br>A.Karaliūno asociatyvi nuotr.
Šilta jūra norėjusiems pasilepinti turistams – smūgis.<br>A.Karaliūno asociatyvi nuotr.
Turizmo bendrovė įregistruota šiame name Judrarūdės kaime (Kazlų Rūdos sav.). Kaimynai teigė, jog G.Budrienės šeima su aplinkiniais nebendrauja. Praėjusį savaitgalį name, kuriame nuolat negyvenama, pasak kaimynų, vyko triukšmingas vakarėlis.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Turizmo bendrovė įregistruota šiame name Judrarūdės kaime (Kazlų Rūdos sav.). Kaimynai teigė, jog G.Budrienės šeima su aplinkiniais nebendrauja. Praėjusį savaitgalį name, kuriame nuolat negyvenama, pasak kaimynų, vyko triukšmingas vakarėlis.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-09-28 17:33, atnaujinta 2017-05-11 20:16

Žmonės paprašė Lietuvos ambasados Turkijoje pagalbos, apie susidariusią situaciją pranešta Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkui Dariui Žukauskui.

Policijos tyrėjams pavyko užmegzti ryšį su bendrovės direktore G.Budriene. Iš pradžių bandyta individualiosios įmonės vadovę įtikinti gera valia įvykdyti įsipareigojimus, tačiau pinigai nebuvo pervesti.

Poilsiauti susiruošę, bet į Turkiją nuskraidinti bendrovės klientai buvo priblokšti paaiškėjus, kad kambariai viešbučiuose jiems neužsakyti.

Už apgyvendinimą buvo sumokėta tik pradinė įmoka, o likusios lėšos pradingo. Pati G.Budrienė taip pat nepateikė įtikinamos versijos, kodėl pinigai nebuvo naudojami pagal paskirtį.

Bendra poilsiautojų sumokėtų pinigų suma gali siekti 15 tūkst. eurų. Kol kas žmonės nežino, kokį sprendimą pasirinks.

Trečiadienio popietę kaunietė atvyko į policijos komisariatą ir davė parodymus, o po apklausos planuota ją sulaikyti 48 valandoms.

Policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo, įmonės vadovui įteiktas pranešimas apie įtarimus.

Valstybinis turizmo departamentas (VTD) kiek anksčiau įspėjo dėl kelionių pardavimo agento MB „Antibai“ ir jo vadovės galimai nesąžiningos ir neteisėtos veiklos.

VTD duomenimis, vienas kelionių organizatorius nutraukė bendradarbiavimo sutartį su MB „Antibai“ dėl galimai neteisėtos šios bendrovės veiklos, kitas kelionių organizatorius dėl MB „Antibai“ galimo kelionės dokumentų klastojimo kreipėsi į teisėsaugos institucijas. Visą turimą medžiagą teisėsaugai perdavė it VTD.

VTD duomenimis, kelionių organizatorių ir turistų pateikti faktai bei viešojoje erdvėje skelbiama informacija leidžia daryti prielaidas, kad MB „Antibai“ ir (arba) Gintarė (Valaitytė) Budrienė vykdo veiklą, pažeisdami turistų teises: nepateikia Turizmo įstatyme numatytos privalomosios informacijos turistams apie turistų užsakytas keliones; nesudaro rašytinės kelionės sutarties ir/arba tokios sutarties nepateikia turistui; tarpininkaudama parduodant kelionių organizatorių organizuotas turistines keliones sutartyje nenurodo kelionių organizatoriaus; nepateikia turistams kelionės dokumentų; neatsiskaito su apgyvendinimo ir transportavimo paslaugų teikėjais už turistui turimas suteikti paslaugas turistui išvykus į kelionę; negrąžina turistams jų sumokėtų pinigų už neįvykusias keliones.

„Departamentas atkreipia turistų dėmesį, kad renkantis kelionių organizatorių reikia būti itin atidiems ir nerekomenduoja vykti į MB „Antibai“ ir/arba Gintarės Budrienės siūlomas turistines keliones“, – patarė VTD Turizmo veiklos priežiūros skyriaus vedėjas Tadas Žentelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.