Jubiliejinėje „Baltic Fashion & Textile Vilnius“ dalyvaus 80 Kinijos gamintojų

Jubiliejinė, 25-oji, viena

P.Lileikio nuotr.
P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

Sep 29, 2016, 10:50 AM, atnaujinta May 11, 2017, 7:02 PM

Pasak Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos (LATĮA) prezidento Aurimo Palevičiaus, ši paroda yra puiki galimybė rasti naujų verslo partnerių, užmegzti ryšius su pasauliniais žaliavų tiekėjais, sužinoti naujausias mados verslo kryptis ir tendencijas.

„Tokių pasaulinio lygio kompanijų kaip „Carlin International“ iš Prancūzijos dalyvavimas pristatant 2018 m. pavasario/vasaros mados tendencijas leidžia Lietuvos įmonėms susipažinti su naujausiomis mados verslo plėtros kryptimis čia pat Vilniuje, nebūtina vykti į didžiąsias parodas Paryžiuje, Milane, Niujorke ar kitur – tai ypač naudinga smulkioms įmonėms“, – sako A. Palevičius.

Savo gaminius bei naujausias sektoriaus žaliavų, medžiagų ir technologijų tendencijas pristatys Kinijos, Ukrainos, Latvijos, Lenkijos, Indijos, Portugalijos, Pakistano, Taivano, Estijos ir kitų šalių kompanijos.

Pirmą kartą Baltijos šalyse savo produkciją pristatys Ukrainos gamintojai. Specialiame nacionaliniame paviljone – per 30 šios šalies kompanijų, ieškančių bendradarbiavimo su Lietuvos įmonėmis. Bus organizuojamos ir Ukrainos dienos – jas atidarys Ukrainos ekonomikos ministro pavaduotoja Natalja Mikolskaja, taip pat vyks Lietuvos ir Ukrainos verslo forumas bei kiti renginiai, skatinantys šių šalių verslininkų bendradarbiavimą.

Be tradicinių Europos šalių rinkų, kaip potenciali eksporto plėtros rinka lietuvių gamintojams šiemet atsiveria Kinija, kuri jau ilgą laiką domina šalies įmones. Kinijos kompanijos taip pat suinteresuotos investicijomis į Lietuvos aprangos ir tekstilės sektorių bei bendra gamyba. Paviljone „China Textiles & Garments Brand Show“ prisistatys daugiau kaip 80 Kinijos kompanijų su išskirtiniais įvairių šalies regionų gamintojų audiniais, drabužiais, tekstilės medžiagomis, siuvimo priedais.

„China Textiles and Garment Brand Show“ organizuojančios kompanijos „Chinatex Advertising & Exhibition Co. Ltd“ generalinio direktoriaus Sun Xiaomingo vertinimu, Lietuvos pirkėjai paviljone galės susipažinti su naujausia Kinijos gamintojų aprangos ir tekstilės produkcija, užmegzti tiesioginius verslo kontaktus su kinų kompanijomis.

Tradiciškai parodoje organizuojamas ir interaktyvus renginys jaunimui „Vilnius Fashion & Textile Avenue“, skirtas tarp moksleivių populiarinti Lietuvos aprangos ir tekstilės pramonę, taip pat jaunųjų dizainerių konkursas – jame varžysis Lietuvos aukštųjų ir profesinių mokyklų kūrėjai.

LATĮA duomenimis, Lietuvos aprangos ir tekstilės pramonėje dirba per 28 tūkst. darbuotojų, maždaug 75 proc. produkcijos eksportuojama į daugiau kaip 100 šalių visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.