Už pieną ūkininkams jau moka kaip visoje ES

Ši įmonė per parą pagamina apie 70 tonų pieno.

Pieno supirkimo kaina jau priartėjo prie Vakarų Europos lygio.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pieno supirkimo kaina jau priartėjo prie Vakarų Europos lygio.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

Sep 30, 2016, 5:04 PM, atnaujinta May 11, 2017, 5:09 PM

Pieno ūkiai, parduodantys daugiau kaip 40 tonų pieno per mėnesį, rugsėjį ir spalį už natūralų pieną gaus vidutiniškai apie 30 euro centų už kilogramą – 43 proc. daugiau nei birželį (21 centas už kg).

Europos Sąjungoje rugpjūtį vidutinė natūralaus pieno supirkimo kaina buvo 26 centai už kilogramą.

Pasak vienos didžiausių Lietuvos pieno gamybos įmonių „Auga Group“ generalinio direktoriaus Lino Bulzgio, tikimasi, kad pieno supirkimo kainos didės ir toliau.

„Lyginant su birželiu, pieno supirkimo kainos bent jau didesniems pieno gamintojams padidėjo radikaliai. Galima sakyti įvyko persilaužimas ir pradėjome dirbti pelningai“, – teigia L.Bulzgys.

Jo nuomone, dvejus metus trukęs mažų pieno kainų ciklas baigėsi – pradėjo augti importas į Kiniją, Europos pieno ūkiai mažina gamybą.

„Dėl to padidėjo aukcionuose parduodamų pieno produktų kainos, o paskui jas pradėjo kilti ir pieno supirkimo kainos. Manome, kad ši tendencija išliks ilgesniam laikui“, – sakė „Auga Group“ vadovas.

Ši įmonė per parą pagamina apie 70 tonų pieno.

Bendrovės „Linas Agro Konsultacijos“ generalinis direktorius Gintaras Kazakevičius patvirtina, kad natūralaus pieno supirkimo kainos iš stambiųjų Lietuvos ūkių jau priartėjo prie Vakarų Europos lygio.

„Esant tokioms kainoms, galima dirbti ir galvoti apie investicijas. Žinoma, pasaulinė pieno supirkimo kaina, kurios įtaką jaučia Lietuva, labai priklauso nuo įvairių faktorių – situacijos Kinijoje, orų Naujojoje Zelandijoje, tačiau tendencijos džiugina“, – sakė G.Kazakevičius.

Linas Agro Group“ per mėnesį pagamina apie 90 tonų pieno.

Žemės ūkio kooperatyvo „Dobilas“ vadovas Gintaras Žilėnas tikisi, kad sunkumai pieno rinkoje baigėsi.

„Panašu, kad sunkmetis praėjo. Manau, kad pieno supirkimo kainos dar labiau padidės, o pieno ūkis taps vėl normalia pelninga ūkio šaka. Norint gaminti aukštos kokybės pieną, reikalingos didelės investicijos. Jei dabartinės tendencijos išliks, planuojame kitąmet plėstis“, – sako G.Žilėnas.

Žemės ūkio ministerijos duomenimis, didieji pieno ūkiai perdirbimui patiekia iki 50 proc. viso šalyje superkamo pieno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.