„Maximos“ perversmas: nuo šiol nuolaidas produktams galėsime rinktis patys

Vienas didžiausių Lietuvos prekybos tinklų „Maxima“ savo pirkėjams siūlo naują lojalumo programą „Išsirink tai, ko reikia“.

Nuo šiol klientas pats galės išsirinkti, kokių nuolaidų jam reikia.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Nuo šiol klientas pats galės išsirinkti, kokių nuolaidų jam reikia.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Maximos“ komercijos vadovas Paulius Dambrauskas.<br>T.Bauro nuotr.
„Maximos“ komercijos vadovas Paulius Dambrauskas.<br>T.Bauro nuotr.
„Maximos“ rinkodaros vadovė Kristina Mažeikytė.<br>T.Bauro nuotr.
„Maximos“ rinkodaros vadovė Kristina Mažeikytė.<br>T.Bauro nuotr.
Kalbos ir baimės apie nutekinamus asmeninius žmonių duomenis – mitas<br>T.Bauro nuotr.
Kalbos ir baimės apie nutekinamus asmeninius žmonių duomenis – mitas<br>T.Bauro nuotr.
„Maximos“ korporacinių reikalų departamento vadovas Rosvaldas Gorbačiovas.<br>T.Bauro nuotr.
„Maximos“ korporacinių reikalų departamento vadovas Rosvaldas Gorbačiovas.<br>T.Bauro nuotr.
Visos prekės, kurias galima rinktis iš 2000 produktų „Maxima“ parduotuvių tinkluose bus sužymėtos specialiomis etiketėmis.<br>Įmonės nuotr.
Visos prekės, kurias galima rinktis iš 2000 produktų „Maxima“ parduotuvių tinkluose bus sužymėtos specialiomis etiketėmis.<br>Įmonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2016-10-06 11:32, atnaujinta 2017-05-11 09:39

Ši programa ypatinga tuo, kad klientas, turintis „Ačiū“ kortelę, pageidaujamas nuolaidas gali išsirinkti pats.

„Mūsų dėmesio centre yra pirkėjas ir tik jis diktuoja visas sąlygas. Sprendimų priėmimas klientams yra labai svarbu –mes norime patys rinktis prekes. Dėl to ir paleidome naują lojalumo programą, kuri leidžia pirkėjams išsirinkti  prekių krepšelį ir gauti 20 proc. nuolaidą iki šių metų pabaigos“, – sakė „Maximos“ rinkodaros vadovė Kristina Mažeikytė.

Žmonės  produktus  gali rinktis iš 2000 produktų sąrašo. Tai patys būtiniausi ir populiariausi maisto produktai.

Ši „Ačiū“ lojalumo programa jau yra atvira pirkėjams ir per pirmąsias dvi dienas savo produktų sąrašus jau išsirinko apie 50 tūkst. žmonių.

Kaip gauti nuolaidą?

Pirmiausia, norint pasiimti siūlomas nuolaidas, klientams reikia prisijungti prie savo „Ačiū“ kortelės paskyros elektroniniu paštu.

„Kai prie paskyros jungsitės pirmą kartą, iškart pamatysite reklamą, kur paspaudus bus galima užeiti į šią lojalumo programą ir rinktis prekes. Pamatysite ir  patariamąjį prekių krepšelį, tačiau bus galima rinktis ir iš kitų maisto produktų. Į paiešką galima suvesti norimos prekės pavadinimą ir, kai ji bus surasta, tiesiog paspausti mygtuką „Imu“, – pasakojo „Maximos“ komercijos vadovas Paulius Dambrauskas.

Pasak P.Dambrausko,  norint užtvirtinti savo pasirinktą 10 produktų krepšelį viską reikės patvirtinti mygtuko paspaudimu ir jis iki Naujųjų metų keičiamas būti nebegalės. „Viskas atrodo išties gana paprasta“, – teigė P.Dambrauskas.

Visos prekės, kurias galima rinktis iš 2000 produktų, „Maxima“ parduotuvių tinkluose bus sužymėtos specialiomis etiketėmis.

Kainų nekels

Naudotis tokia lojalumo programa ir nauja nuolaidų sistema gali ir tie pirkėjai, kurie neturi interneto.

„Turime sprendimą ir neturintiems interneto. Tokie klientai savo pasirinkimus gali padaryti kasoje. Ateiti į kasą su specialiu „Maxima“ lankstinuku ir jį parodyti kasininkei. Kasininkė nuskenuos kliento pasirinktą prekių rinkinį ir taip žmogus gaus visas taikytinas nuolaidas“, – apie prekių pasirinkimą neturintiems interneto pasakojo „Maxima“ rinkodaros vadovė Kristina Mažeikytė.

Tiesa, pasak K. Mažeikytės, klientai kartą jau išsirinkę prekes, kurį laiką keisti savo pasirinkimo negalės.   „Prekių krepšeliai galės būti keičiami tik kitais metais, o šiuo metu pasirinktoms prekėms nuolaida galios iki metų galo. Kitais metais taip pat numatoma tęsti šią lojalumo programą“, – patikslino K. Mažeikytė.

K. Mažeikytė teigė, kad žmonės į lojalumo programą žiūri labai atsakingai ir neskubėdami priima sprendimus, kokioms prekėms taikyti galimą nuolaidą:  

„Tai daroma labai atsakingai. Net pagyvenusios močiutės laukia savaitgalio, kol atvyks jų anūkai, kad jie padėtų išsirinkti geriausias ir reikalingiausias prekes.“

  „Maxima“ atstovai skubėjo paneigti ir iškart kilusias kalbas, kad piginant vienas prekes, kitos gali būti branginamos.

  „Viskas gali pigti ar brangti, tačiau nesame linkę apgaudinėti klientų ir jiems „pakišti“ tokią kiaulę. Šiais laikais klientai yra labai nuovokūs ir greitai gali pasirinkti kitą prekybos tinklą. Beje, kainoms įtaką daro daug dalykų. Kartais tiesiog brangsta žaliavos iš kurių gaminami atitinkami produktai“, – įvairioms kalboms užbėgdamas už akių sakė P. Dambrauskas.

Duomenų saugumas  – garantuotas

Abejojantiems dėl kortelės duomenų saugumo taip pat neverta jaudintis, nes pasak K. Mažeikytės, kliento duomenys naudojami tik tam tikrais, išskirtinais atvejais.

„Kasdieniam darbui kliento duomenys nėra naudojami, todėl mes net nežinome ar kortelės turėtojas yra vyras, ar moteris, gyvena Vilniuje, ar Prienuose. Paprastai naudojamas tik kortelės numeris, kurį sudaro šešiolika skaitmenų.

Mes matome tik tiek, kad klientas, naudodamasis šia kortele perka tam tikrus maisto produktus, kaip pieną ar bananus ir esant akcijoms ar specialiems pasiūlymams pasižiūrime kliento telefono numerį arba elektroninio pašto adresą“, – patikino K. Mažeikytė.

Moteris sakė, kad kalbos ir baimės apie nutekinamus asmeninius žmonių duomenis – tiesiog susidaręs mitas, kurį reikia būtinai paneigti.

„Mes jokių pirkimo sumų nefiksuojame. Skaičiuojame tik vidutinį pirkėjo krepšelį, tad visa informacija yra labai subendrinta. Tikrai nėra taip, kad mes matome, jog kokia tai Kristina perką tą ar aną. Iki tokios informacijos prieiti yra praktiškai neįmanoma“, – susidariusius mitus neigė K. Mažeikytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.