Kauniečiai nenori šokinėti per griovius: ką kelininkai daro ne taip?

Liepos viduryje pradėjus remontuoti Šiaurės prospektą kauniečiai džiaugėsi. Vėliau atliekamų darbų eiliškumas ir remonto trukmė ėmė piktinti. Miesto tvarkdariai ramino – viskas vyksta pagal planą.

Gyventojai mano, kad Šiaurės prospekto remonto darbai užsitęsė per ilgai.
Gyventojai mano, kad Šiaurės prospekto remonto darbai užsitęsė per ilgai.
Norėdami pereiti pėstiesiems skirta perėja kauniečiai turi šokinėti per šaligatvį ir gatvę skiriančius griovius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Norėdami pereiti pėstiesiems skirta perėja kauniečiai turi šokinėti per šaligatvį ir gatvę skiriančius griovius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

Oct 10, 2016, 3:09 PM, atnaujinta May 11, 2017, 4:22 AM

Kauniečiai džiaugiasi matydami, kad mieste tvarkoma daugybė gatvių. Tačiau panašu, kad prie gero greitai priprantama ir iš gatvių remontininkų reikalaujama vis daugiau.

Šiaurės prospekto gyventojai tikino praradę kantrybę laukti darbų pabaigos bei stebėjosi, kad remontuojant kelią pirmiausia nebuvo sutvarkytos perėjos.

Išvydę darbininkus džiaugėsi

Šiaurės prospekte gyvenantis Rimantas Urbonas pasakojo, kad vasarą pamatęs gatvės remontininkus apsidžiaugė.

„Pagaliau dėmesio sulaukėme ir mes, gyvenantys greta šio prospekto. Jame vyksta intensyvus eismas, greta yra daug daugiabučių.

Apie gatvės ir šaligatvių atnaujinimą svajojome ne vienus metus“, – kalbėjo vyras.

Kaunietis prisiminė, kad prasidėjus remontui prie gatvės atsiradę stovai su užrašu „Kaunas tvarkosi“ jam kėlė pasididžiavimą.

Gyventojų kantrybė išseko

R.Urbonas tikino, kad praėjus keliems mėnesiams pasididžiavimas matant, kaip tvarkomas Šiaurės prospektas, išgaravo.

Kaunietis įsitikinęs, kad darbai vyksta per ilgai, darbininkai juos vilkina.

„Suprantu, jog, kol vyksta remontas, reikia apsiginkluoti kantrybe. Bet nejaugi remontas tikrai turi trukti kelis mėnesius? Dabar užrašas „Kaunas tvarkosi“ jau kelia piktą graudulį“, – piktinosi vyras.

Stebisi dėl pėsčiųjų perėjų

R.Urbonas ir kiti greta prospekto gyvenantys kauniečiai stebėjosi atliekamų darbų eiliškumu.

„Prospektu vaikščioti ir jį kirsti tenka kasdien po kelis kartus. Šaligatvį nuo gatvės skiria grioviai. Vienur jie užpilti žvyru.

Kitur plyšius dengia laikinai numestos kelios šaligatvio trinkelės. Pereiti gatvę ar eiti greta jos labai nepatogu“, – pastebėjimais dalijosi kaunietė Rūta Gaižutytė.

Kita Šiaurės prospekto gyventoja Jolanta stebėjosi, kad remontininkai pirmiausia nesutvarkė pėsčiųjų perėjų. Tarp šaligatvio ir gatvės tose vietose žiojėja plyšiai.

„Tikėjomės, kad iki rugsėjo 1-osios tie darbai bus baigti. Per perėjas vaikšto daug mokinių. Manau, jas pirmiausia ir reikėjo sutvarkyti“, – svarstė moteris.

Bijo dėl vaikų saugumo

Šiaurės prospekte esančios Kauno Valdorfo mokyklos direktorė Vilma Šlentnerienė sakė, jog ir mokyklos darbuotojai, ir mokiniai bei jų tėvai dėl ilgokai vykstančių gatvės remonto darbų patiria įvairių nepatogumų.

„Darbai vyksta nelabai tvarkingai. Technika užstoja įvažą į mokyklos teritoriją, išvažinėjo žaliuosius plotus. Dėl to aplink mokyklą – purvynai. Purvas nešamas ir į mokyklą“, – pasakojo pedagogė.

Tėvai, norėdami saugiai atgabenti vaikus iki pat mokyklos, priversti laviruoti tarp technikos ir tai ne visada pavyksta.

Kiti vaikus paleidžia toliau nuo mokyklos, tačiau moksleiviams eiti tarp darbus atliekančių darbininkų nesaugu.

„Tikėjomės, kad prieš imantis darbų bus pagalvota apie šioje gatvėje esančias ne tik mūsų, bet ir kitas ugdymo įstaigas. Reikėjo pasirūpinti, kad darbai būtų atlikti sparčiau, spėta tai padaryti iki mokslo metų pradžios“, – svarstė mokyklos vadovė.

Darbai turėtų būti baigti spalio mėnesį

Antanas Proberkas

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotojas

„Šiaurės prospekto atnaujinimo darbai prasidėjo liepos 13 dieną. Jie turėtų būti baigti spalio mėnesį. Remontas bent kol kas neužtruko ilgiau, nei buvo planuota.

Prospekte paeiliui atliekami kompleksiniai darbai. Keičiami kelio bortai, įrengiamos naujos pėsčiųjų perėjos, atnaujinamas apšvietimas. Atliekamas kelio dangos remontas.

Tada įrengiamos viešojo transporto įvažos. Pritaikomi takai pėstiesiems.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.