Paslaugų centrų konferencija Vilniuje. Kas į ją atvažiuos?

Stipriausią paslaugų centrų klasterį Baltijos šalyse pastaraisiais metais išvysčiusiame Vilniuje vyks pirmoji regione „Baltic SSC Conference“. Renginyje dalyvaus daugiau nei 60 sektoriaus profesionalų iš dešimties pasaulio valstybių.

Pasak M.Katino, dėl tiesioginių užsienio investicijų paslaugų centrų sektoriuje konkuravusi Lietuva dabar bando išsiskirti ir varžytis kompetencijomis.<br>D.Umbraso nuotr.
Pasak M.Katino, dėl tiesioginių užsienio investicijų paslaugų centrų sektoriuje konkuravusi Lietuva dabar bando išsiskirti ir varžytis kompetencijomis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2016, 10:19 AM, atnaujinta May 11, 2017, 4:47 AM

„Lietuvoje įsikūrę tarptautinių bendrovių paslaugų centrai per beveik dešimtmetį nuo pirmųjų atsiradimo Vilniuje evoliucionavo: nuo paprasčiausias funkcijas atliekančių bendrovių padalinių išaugo iki sudėtingas, itin svarbias bendrovės veiklai funkcijas vykdančio ir aukštos kvalifikacijos darbuotojus įdarbinančių paslaugų centrų.

Tarptautinėje rinkoje dėl tiesioginių užsienio investicijų paslaugų centrų sektoriuje konkuravusi Lietuva dabar bando išsiskirti ir varžytis kompetencijomis“, – teigia užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

„Investuok Lietuvoje“ duomenimis, šiuo metu šalyje veikia apie 50 paslaugų centrai, kuriuose dirba apie 13 tūkst. darbuotojų. Šie rezultatai rodo, kad Lietuva yra viena patraukliausių šalių paslaugų centrams Vidurio ir Rytų Europos regione.

Šių metų pradžioje Varšuvoje vykusiuose Vidurio ir Rytų Europos paslaugų centrų apdovanojimuose Lietuvos atstovai laimėjo 5 prizus.

Vilnius gavo pagrindinį prizą ir buvo pripažintas dinamiškiausiai besivystančiu paslaugų centrų miestu regione, Kaunas paskelbtas geriausiu augančiu miestu, „Danske Group IT Lietuva“ atiteko geriausio darbdavio prizas, o „Nasdaq Vilnius Services“ apdovanotas kaip unikaliausių paslaugų teikėjas ir geriausias naujas paslaugų centras regione.

„Baltic SSC Conference“ vyks spalio 12-14 dienomis. Konferencijoje bus aptariami paslaugų centrų transformacijos iššūkiai, sektoriaus ateitis Vidurio ir Rytų Europos regione ir indėlis į regiono šalių ekonomiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.