Šiauliai stato dar vieną areną

Šiaulių sporto gimnazijai spalio 13-oji buvo ypatinga diena – oficialiai prasidėjo universalios sporto arenos statybos. Tikimasi, kad jaunieji sportininkai į šį aikštyną galės įžengti kitų metų pabaigoje.

Statybos įmonės „Infes“ atstovai pažadėjo: jeigu nestrigs finansavimas, gimnazijos arena duris atvers pusmečiu anksčiau, nei numatyta statybų plane.<br>Projektuotojų vizualizacija
Statybos įmonės „Infes“ atstovai pažadėjo: jeigu nestrigs finansavimas, gimnazijos arena duris atvers pusmečiu anksčiau, nei numatyta statybų plane.<br>Projektuotojų vizualizacija
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas“)

Oct 16, 2016, 8:30 AM, atnaujinta May 10, 2017, 7:47 PM

Simbolinės kapsulės įbetonavimo ceremonijoje dalyvavo Šiaulių meras Artūras Visockas, Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento vadovas Edis Urbanavičius, olimpinis ir pasaulio čempionas Virgilijus Alekna, imtynių legenda Rimantas Bagdonas.

Statybvietę pašventinus klebonui Egidijui Venckui, svečiai įbetonavo kapsulę.

Per iškilmes buvo paskelbta, kad Sporto gimnazijos mecenatu tapo R.Bagdonas.

Šis imtynininkas vienintelis per Lietuvos sporto istoriją yra laimėjęs pasaulio čempiono titulą. Tiesa, pergalė buvo iškovota prieš pusę amžiaus – 1965-aisiais Tamperėje (Suomija).

Sporto gimnazijos arenos statybų konkursą laimėjusi bendrovė „Infes“ yra įsipareigojusi statybas užbaigti iki 2018 m. vidurvasario.

Tačiau kitų metų biudžete yra numatyta visa projektui būtina suma, todėl statybininkai pažadėjo stoti į lenktynes su laiku ir į įkurtuves pakviesti kitų metų pabaigoje.

Visos Šiaurės Lietuvos gabiausiems sportininkams skirta Sporto gimnazija buvo įsteigta prieš porą metų. Tačiau ji neturėjo savo sporto bazės, tad vaikus į treniruotes tekdavo vežioti po visą miestą.

Į šiauliečių prašymą prisidėti atsiliepė Vyriausybė. Nutarta iš Valstybės investicijų programos skirti 2,1 mln. eurų, dar 0,75 mln. eurų įsipareigojo pridėti Šiaulių miesto savivaldybė.

Dviaukščiame 3000 kvadratinių metrų ploto pastate bus įrengtos krepšinio, tinklinio ir rankinio aikštės, patiesti kilimai imtynininkams. Čia vienu metu galės treniruotis 140 vaikų.

Šių metų pradžioje buvo paskelbtas rangovo konkursas, jį laimėjo bendrovė „Infes“.

Mažiausią kainą pasiūliusios įmonės vadovas Arvydas Markevičius džiaugėsi, kad su partneriais vėl galės dirbti Šiauliuose.

Neseniai „Infes“ bendrovė sėkmingai modernizavo Šiaulių pašonėje esančią Lepšių vandenvietę.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.