Liūdnos žinios vienišiams: „Ikea“ įgriso užsitęsę senjorų pasimatymai

Liūdna žinia Šanchajaus vienišoms širdims: jos nebegalės meilės ieškoti prekybos centre „Ikea“. Šią vietą buvo itin pamėgę garbaus amžiaus kinai, trokštantys surasti sau antrąją pusę.

Parduotuvė „Ikea“ Šanchajuje tapo mėgstama senjorų susitikimo vieta.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Parduotuvė „Ikea“ Šanchajuje tapo mėgstama senjorų susitikimo vieta.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Parduotuvė „Ikea“ Šanchajuje tapo mėgstama senjorų susitikimo vieta.
Parduotuvė „Ikea“ Šanchajuje tapo mėgstama senjorų susitikimo vieta.
Daugiau nuotraukų (2)

BBC ir „Lietuvos rytas“ inf.

Oct 22, 2016, 3:25 PM, atnaujinta May 10, 2017, 9:44 AM

Švedijos baldų gamybos milžinės parduotuvėje Šanchajuje susiformavo keista tradicija. Kiekvienos savaitės antradieniais ir ketvirtadieniais į prekybos centro valgyklą plūsta būriai garbaus amžiaus žmonių, kurie bendrauja ir ieško sau poros.

Šie senjorai dažniausiai nusiperka tik puodelį kavos ar šiek tiek duonos ir praleidžia kavinėje visą dieną šnekučiuodamiesi su kitais.

Manoma, kad jie yra vienos pažinčių bendruomenės nariai.

Kadangi šie meilės ieškantys senjorai tik visai dienai užima vietas, bet nieko nevalgo ir neperka baldų, prekybos centro vadovams tokie masiniai pasisėdėjimai įgriso. Šią savaitę prie valgyklos atsirado griežtas įspėjimas, kad kavinės stalai skirti tik tiems, kurie valgo.

Be to, prekybos centro darbuotojai pasakojo, kad senjorai dažnai elgdavosi necivilizuotai: nekart pešėsi susipykę, spjaudėsi ir barėsi.

„Ši situacija smarkiai pablogino mūsų klientų valgymo patirtį ir netgi kelia pavojų jų saugumui, – teigė vienas „Ikea“ padalinio Šanchajuje darbuotojas. – Jų pasisėdėjimai neigiamai veikia mūsų valgyklos darbą. Nuo šios savaitės leidžiame čia sėdėti žmonėms, kurie pirmiausia nusiperka maisto.“

Tačiau toks prekybos centro sprendimas sukėlė audrą Kinijos socialiniuose tinkluose.

„Ką bloga jie padarė? Juk jie tiesiog vieniši ir tikisi vėl susirasti draugų. „Ikea“ turėtų užjausti tokius žmones“, – tikino kita internautė.

Kiti gynė švedų įmonės sprendimą ir tikino, kad parduotuvės politika visiškai suprantama: „Visus, kurie romantizuojate šiuos senjorus, prašom pagalvoti apie tai, kad prekybos centras turi išsaugoti savo reputaciją ir apginti kitų jiems pinigus mokančių klientų interesus. Neatleistina užimti vietas tokiam ilgam laikui, kol kiti laukia.“

Tačiau baldų parduotuvės valgyklą pamėgę senjorai pasijuto įžeisti.

„Mes lankėmės greitojo maisto kavinėse, tokiose kaip „McDonald’s“, bet čia nebuvo mūsų bendraamžių. Ten jautėmės kaip kokie ateiviai.

Dabar ieškome kitos vietos, kur vyresni žmonės galėtų susitikti“, – 86-erių Qiu tikino, kad dabar jis neturės kur susitikti su draugais.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.