Senstanti Lietuvos visuomenė: kas dirbs, kai visi išeis į pensiją?

„Lietuvos visuomenės senėjimas – seniai žinomas faktas, per metus mes prarandame apie 30 tūkst. darbingo amžiaus gyventojų – iš dalies dėl to, kad emigruoja, iš dalies dėl to, kad į pensiją išeina daug daugiau žmonių, nei į darbo rinką įsilieja jaunų žmonių“, – LRT televizijos laidai „Laba diena, Lietuva“ sako ekonomistas Nerijus Mačiulis.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT TELEVIZIJOS laida „Laba diena, Lietuva“, LRT.lt

Oct 22, 2016, 7:55 AM, atnaujinta May 10, 2017, 10:13 AM

Anot ekonomisto, kadangi pastaraisiais metais didėjo darbo jėgos aktyvumas kol kas neigiamų dalykų dėl senstančios visuomenės nepajutom, bet „greičiausiai kitąmet ir 2018 jau mažės užimtumas, t.y. darbuotojų skaičius mažės ne dėl to, kad trūks darbo vietų, bet tiesiog, kad nebus darbingo amžiaus žmonių Lietuvoje“.

„Yra pasiūlymų apmokestinti kapitalą, t. y. pridėtinę vertę kuriantį – fizinį ar finansinį – kapitalą, bet problema ta, kad kapitalas yra mobilus. Ir jei mes jį apmokestinsime, tai pirmadienį jis bus nebe Lietuvoje, o Estijoj, Latvijoj, Airijoj ar kitoj valstybėje, kur mažesni mokesčiai. Tai būtų rizikingi eksperimentai“, – teigia ekonomistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.