SBA koncerno įmonė „Urban Inventors“ į NT projektus investuos 110 mln. eurų

Nekilnojamojo turto projektų vystytojai „Urban Inventors“ planuoja plėsti veiklą ir novatoriškus bei tvarios filosofijos principus atitinkančius projektus įgyvendinti ir užsienyje, ne tik Lietuvoje. Savo veiklą matydama užsienio rinkose, SBA koncerno įmonė „Pastatų idėjų įgyvendinimas“ pakeitė įmonės pavadinimą į naują verslo strategiją labiau atitinkantį „Urban Inventors“. Įmonė Lietuvoje jau yra sėkmingai įgyvendinusi išskirtinius verslo centrų projektus „Green Hall 1“ ir „Green Hall 2“ Vilniuje bei BLC Kaune, o per artimiausius kelerius metus ketina vystyti dar penkis projektus ir investuoti apie 110 mln. eurų.

Koncerno SBA prezidentas Arūnas Martinkevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Koncerno SBA prezidentas Arūnas Martinkevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2016, 11:14 AM, atnaujinta May 10, 2017, 6:11 AM

„Urban Inventors“ savo veikloje peržengia tradicinius nekilnojamojo turto vystytojų veiklos principus, atsirinkdami projektus, tausojančius energetinius resursus ir formuojančius ateities architektūros veidą. Siekis kurti šiuolaikinį požiūrį į miesto vystymo tendencijas, tapti atradėjais nekilnojamo turto projektų vystymo srityje, sukaupta patirtis ir drąsa yra įmonės varomosios jėgos – tai atsispindi ir naujame įmonės pavadinime.

„Siekiame kurti tokius pastatus, kurie džiugintų ir kuriais galėtume didžiuotis ir po daugelio metų. Mums svarbu ne tik atitikti šiuolaikines architektūros tendencijas, bet ir patiems jas formuoti. Šiuo metu Lietuvos nekilnojamojo turto rinkoje vyrauja gan iškreiptas supratimas, kuomet pagrindiniu rodikliu, pasirenkant verslo centrą, tampa kvadratinio metro kaina. Net ir užsienio investuotojai Lietuvą neretai renkasi dėl mažesnių biurų nuomos kainų ir mažesnio darbo užmokesčio, tai neveda niekur. Tuo tarpu mes siekiame vystyti pastatus, kuriančius pridėtinę vertę. Būtent dėl šių aspektų verslo plėtra ir galima investicijų grąža užsienio rinkose atrodo itin perspektyvi. Be to, sėkmingam nekilnojamojo turto verslui labai svarbus viešojo sektoriaus požiūris į verslą, norime veikti ten, kur yra stiprus visų pusių bendradarbiavimas, kuriantis geriausią rezultatą bendruomenėms“, – teigia koncerno SBA prezidentas Arūnas Martinkevičius.

Įgyvendinti užsibrėžtus tikslus užsienyje „Urban Inventors“ padės suburta kosmopolitiška profesionalų komanda. Jau ne vienerius metus įmonė dirba su tarptautiniais architektų biurais, architektais iš Skandinavijos, Šveicarijos, Vokietijos. Pavyzdžiui, vystant įmonės projektą Vilniuje „Green Hall 3“ prie architektų komandos prisijungė „Google“ biuro kūrėjai. Bendradarbiavimas su geriausiais pasaulio architektais ir urbanistikos žinovais suteikia galimybę tobulėti visai įmonei, kelia darbuotojų kompetenciją, leidžia operatyviai žinoti naujausias globalias tendencijas.

„Planuodami nekilnojamojo turto projektus didžiausią dėmesį skiriame pastate dirbsiančių žmonių savijautai. Todėl mums svarbi ne tik efektyvi darbo aplinka, bet ir tinkamas poilsio zonų įrengimas. Rinkdamiesi sklypus atidžiai vertiname galimybes juos transformuoti vadovaujantis tvaraus pastatų vystymo filosofijos principais. Mums svarbu šalia pastatų kokybiškai išvystyti žaliąsias zonas, sutvarkyti aikštes ir pritaikyti jas ne tik verslo centrų darbuotojams, bet ir miestų bendruomenėms. Toks yra ir mūsų moto: kūrybiški namai – pažangiam verslui“, – sako A. Martinkevičius.

„Urban Inventors“ – SBA koncerno, valdančio vieną didžiausių verslo grupių Lietuvoje, įmonė. SBA nekilnojamojo turto rinkoje veikia nuo 2007 metų. SBA sėkmingai įgyvendino verslo centrų projektus „Green Hall 1“ ir „Green Hall 2“ Vilniuje, BLC Kaune ir kitus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.