„ExxonMobil“ prie Nigerijos krantų aptiko milžiniškas naftos atsargas

JAV naftos ir dujų grupė

JAV naftos ir dujų grupė „ExxonMobil“ jūros šelfe netoli Nigerijos krantų esančiame telkinyje aptiko iki 1 mlrd. barelių naftos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV naftos ir dujų grupė „ExxonMobil“ jūros šelfe netoli Nigerijos krantų esančiame telkinyje aptiko iki 1 mlrd. barelių naftos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-28 15:40, atnaujinta 2017-05-10 00:34

„Owowo“ telkinio „ištekliai, kurie gali būti išgauti, sudaro nuo 500 mln. iki 1 mlrd. barelių naftos“, nurodoma įmonės svetainėje paskelbtame pranešime.

„Owowo“ operatorei „ExxonMobil“ priklauso 27 proc. šio telkinio akcijų. Kontrolinis akcijų paketas priklauso Nigerijos valstybinei naftos įmonei. Projekto partnerių sąraše taip pat yra „Chevron“, Prancūzijos „Total“ ir Kinijos bei Kanados bendra įmonė „Nexen“.

Tikimasi, kad šis telkinys, kuris yra už maždaug 100 kilometrų į pietryčius nuo naftos terminalo „Bonny“ Nigerio deltoje, padės Nigerijai pasiekti savo tikslą per kelerius ateinančius metus savo naftos atsargas padidinti nuo 36 iki 40 mlrd. barelių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.