Gera žinia – iš „Ryanair“ ir „Wizz Air“, prasta – iš SAS

Lietuvos oro uostai žiemos sezono metu pasiūlys keletą naujų krypčių. Iš Vilniaus oro uosto bus galima nuskristi į Islandijos sostinę Reikjaviką, Lydsą, Maltą, Barį ir Oslą.

Lietuvos oro uostai žiemos sezono metu pasiūlys keletą naujų krypčių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos oro uostai žiemos sezono metu pasiūlys keletą naujų krypčių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos oro uostai žiemos sezono metu pasiūlys keletą naujų krypčių.<br>Įmonės nuotr.
Lietuvos oro uostai žiemos sezono metu pasiūlys keletą naujų krypčių.<br>Įmonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aida Murauskaitė, lrytas.lt

2016-10-28 10:40, atnaujinta 2017-05-10 01:49

Tiesa, artėjantis žiemos sezonas šiek tiek pakoreguos ir skrydžių tvarkaraščius.

Nuo šiol – tiesiai į Oslą

„Ryanair“ turi gerų žinių, skrendantiems į Oslą. Nuo spalio 30 dienos iš Vilniaus oro bendrovė skraidins ne į Oslo Rygge oro uostą, kaip kad dabar, o į pagrindinį Oslo Gardermoeno oro uostą.

Į šį oro uostą iš Vilniaus skraidina SAS, „Norwegian“ oro linijos.

Tuo tarpu iš SAS žinios prastos. Ši oro bendrovė taip pat skraidino į pagrindinį oro uostą, bet nuo kitų metų vasario pradžios laukia pokyčiai – oro bendrovė nuo vasario 5 dienos nebeparduoda bilietų tokiu maršrutu.

„Taip, skrydžius iš Vilniaus į Oslą nuo vasario 5 dienos nutraukiame. Dabar SAS iš Vilniaus skraidina šešis kartus per dieną į Skandinaviją: tris kartus į Stokholmą ir tris – į Kopenhagą. Per šiuos miestus siūlome gerą susisiekimą su Oslu“, – lrytas.lt sakė SAS atstovas Knutas Mortenas Johansenas. 

„Ryanair“ į Gardermoeną, kuris nuo miesto nutolęs 35 kilometrais, skraidins kasdien. 

Airių žemų sąnaudų bendrovė nutarė pakeisti oro uostą. Svarstoma, kad toks sprendimas žlugdo Rygge oro uostą, nutolusį nuo Oslo per 60 km. 

Į Oslą iš Vilniaus taip pat skraido „Norwegian“ ir „Wizz Air“ – į Torpo oro uostą.

Skris iš Kauno

„Wizz Air“ taip pat turi gerų žinių.  Nuo šiol skrydžius į Norvegijos miestus – Stavangerį, Bergeną, Olesiundą, vykdys iš Kauno. Be to, sausį turėtų apsidžiaugti ir kalnų slidinėjimo gerbėjai, nes jiems bus pasiūlytas skrydis į Prancūzijos Alpių pašonėje esantį Grenoblį.

Tiesa, tai dar ne visos šio žiemos sezono naujienos. Kauno oro uoste atnaujinti skrydžiai į Londono Stanstedo oro uostą pakeis anksčiau vykdytus reisus į Londono Gatviką.

Iš Kauno lėktuvai skris ir į tarp lietuvių vis labiau populiarėjantį Izraelio Eilato kurortą prie Raudonosios jūros. Taip pat neseniai pradėti vykdyti skrydžiai į Eindhoveną.

„Džiaugiamės, kad lėktuvais keliaujančių žmonių skaičius nuolatos auga ir per devynis šių metų mėnesius Lietuvos oro uostų paslaugomis pasinaudojo 13 proc. daugiau keleivių nei praėjusiais metais.

Nors žiemos sezonas tiek oro uostams, tiek oro linijoms yra iššūkių metas, stengiamės, kad keliautojams oro uoste laikas neprailgtų ir keleiviai juose rastų jiems reikalingas paslaugas, – sakė Lietuvos oro uostų komercijos direktorė Jūratė Baltrušaitytė. Dėl šios priežasties, tikimės, kad šią žiemą daugiau keliautojų slidinėti į kalnus keliaus lėktuvais, nes turistai nuo šiol galės pasiekti ne tik jau pamėgtus slidinėjimo centrus, bet ir naujus kurortus Alpėse, Karpatuose bei Kaukaze.“

Keičiasi tvarkaraščiai

Žiemos sezonas pakeis ir skrydžių iš Palangos oro uosto tvarkaraštį. Iki naujo šiltojo sezono stabdomi keliautojų susidomėjimo sulaukę skrydžiai į Kijevą, Minską, Varšuvą ir Maskvą.

Didžiausia žemų sąnaudų oro linijų bendrovė Centrinėje ir Rytų Europoje „Wizz Air“ paskelbė savo vasaros skrydžių tvarkaraštį. Naujausi aviakompanijos maršrutai nuo šiol jungia Lietuvą su saulėtuoju Bariu Italijoje ir Nica Prancūzijoje.

Nuo spalio 31 dienos oro linijų bendrovės lėktuvai kils į magiškąjį Reikjaviką Islandijoje, o nuo kitų metų rugsėjo 18 dienos – Lenkijos sostinę Varšuvą.

„Džiaugiamės galėdami pristatyti „Wizz Air“ vasaros skrydžių iš Lietuvos tvarkaraštį. Mūsų vis augantis maršrutų tinklas iš trijų Lietuvos oro uostų dabar apima ir tokias patrauklias kryptis kaip Baris, Nica, Reikjavikas bei galiausiai – Varšuva, – sako „Wizz Air“ korporatyvinės komunikacijos vadovas Gabor‘as Vasarhelyi‘s. – Esame tikri, kad mūsų klientai mėgausis kelionėmis į šiuos miestus bei mūsų skrydžiais.“

Be naujų maršrutų, „Wizz Air“ ir toliau vykdo savo populiarius žemų sąnaudų maršrutus iš visų trijų Lietuvos oro uostų – keleiviai ir toliau gali pasirinkti tokias patrauklias kryptis kaip Londono Lutono oro uostas, Barselona, Kutaisis, Larnaka ir Tel Avivas.

Taip pat, „Wizz Air“ savo klientams primena, kad 2017 m. liepos 14–rugpjūčio 17 d., dėl rekonstruojamo Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo tako, visi „Wizz Air“ skrydžiai iš Vilniaus bus perkelti į Kauno oro uostą. Nuo rugpjūčio 18 dienos aviakompanijos skrydžiai bus ir vėl vykdomi iš Vilniaus oro uosto.

Baltijos šalių oro linijų bendrovė „airBaltic“ spalio 30 d. taip pat pradės žiemos sezoną su atnaujintu skrydžių tvarkaraščiu. Keleiviai galės rinktis kryptis į Miuncheną, Milaną, Ciurichą, Popradą ir Tbilisį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.