„Lidl“ atsisako kiaušinių iš narvuose vištas įkalinusių paukštynų

Prekybos tinklas „Lidl“ šiandien paskelbė, kad įsipareigojo iki 2025-ųjų visiškai atsisakyti narvuose augintų vištų kiaušinių vardinėje tinklo produktų linijoje. Įsipareigojimas apims tiek šviežius kiaušinius, tiek kepinius ir kitus produktus, kurių sudėtyje yra kiaušinių – šiuo požiūriu „Lidl“ vištų gerovės politika išsiskiria iš kitų prekybos tinklų.

Ne narvuose auginamų kiaušinių produktai atsiras „Lidl“ lentynose Lenkijoje, Bulgarijoje, Kroatijoje, Lietuvoje, Rumunijoje, Slovakijoje ir Čekijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ne narvuose auginamų kiaušinių produktai atsiras „Lidl“ lentynose Lenkijoje, Bulgarijoje, Kroatijoje, Lietuvoje, Rumunijoje, Slovakijoje ir Čekijoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-10-31 08:42, atnaujinta 2017-05-09 21:41

Šiandienos pranešimas – diskusijų su tarptautine koalicija „Išskleistų sparnų sąjunga“ (Open Wing Alliance), kurią Lietuvoje atstovauja Lietuvos organizacija „Tušti narvai“, rezultatas.

Tai bus vienas pirmųjų korporacinės gyvūnų gerovės politikos pasikeitimų, paliesiančių Rytų Europos šalis: ne narvuose auginamų kiaušinių produktai atsiras „Lidl“ lentynose Lenkijoje, Bulgarijoje, Kroatijoje, Lietuvoje, Rumunijoje, Slovakijoje ir Čekijoje.

Be to, „Lidl“ parduotuvėse, esančiose Austrijoje, Belgijoje, Suomijoje, Danijoje, Šveicarijoje ir Švedijoje kiaušinių „be narvų“ tiekimas bus 100 proc. įgyvendintas iki 2016 pabaigos. Šiuo metu „Lidl“ jau nebeparduoda jokių narvuose augintų vištų kiaušinių – nei firminės „Lidl“ prekybos linijos, nei kitokių – Vokietijoje ir Nyderlanduose, o taip pat jau paskelbė terminą, iki kurio ketina nutraukti prekybą bet kokiais narvuose augintų vištų kiaušiniais ir Jungtinėje Karalystėje.  

Įsipareigojimą prisiimti „Lidl“ sutiko po to, kai su prekybos tinklo valdytojais susisiekė ne pelno siekiančių organizacijų koalicijos „Išskleistų sparnų sąjungos“ nariai ir išsiderėjo, kad vokiečių prekybos gigantas pereitų prie etiškesnių kiaušinių tiekimo visose šalyse, kur yra įsikūrę šio tinklo parduotuvių.

„Išskleistų sparnų sąjungos“ narės organizacijos palaikė konstruktyvų bendradarbiavimą su „Lidl“ vadovybėmis įvairiose šalyse ir dalyvavo kuriant detalų perėjimo prie kiaušinių „be narvų“ komercinį planą.

Tarptautiniu mastu, „Lidl“ prekybos centrų tinklas yra atsakingas už parduotuves didžiausiose Europos rinkose, įskaitant Vokietiją, Prancūziją, Belgiją, Daniją, Italiją, Lenkiją, Nyderlandus, Ispaniją, Jungtinę Karalystę ir daug kitų šalių.

„Lidl“ paskelbimas apie naują pasaulinę vištų gerovės politiką yra vienas iš pirmųjų istorijoje pasaulinio masto įsipareigojimų atsisakyti narvų paukštynuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.