Amerikiečių auditoriams įtiko lietuviškų kiaušinių kokybė

Nuo spalio vidurio iki šiol JAV ekspertai Lietuvoje atliko auditą valstybinės kiaušinių produktų kontrolės srityje. Šis auditas yra svarbus žingsnis siekiant suderinti leidimus mūsų šalies kiaušinių produktų gamybos įmonėms eksportuoti savo produkciją į JAV.

Auditas atliktas ir Lietuvos įmonėje, ketinančioje eksportuoti į JAV kiaušinių produktus.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Auditas atliktas ir Lietuvos įmonėje, ketinančioje eksportuoti į JAV kiaušinių produktus.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2016, 9:10 AM, atnaujinta May 9, 2017, 5:13 PM

Audito metu buvo vertinamas maisto saugos ir kontrolės sistemos efektyvumas Lietuvoje. JAV ekspertas gilinosi į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) diegiamas kontrolės ir kokybės užtikrinimo sistemas, vertino teritorinių jos padalinių kompetenciją bei vykdomos kontrolės lygiavertiškumą JAV taikomiems reikalavimams.

Be to, auditas atliktas Lietuvos įmonėje, gaminančioje ir ketinančioje eksportuoti į JAV kiaušinių produktus. Vertinant laboratorinių tyrimų atlikimą ir objektyvumą, ekspertas lankėsi Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute.

Baigiamojo posėdžio metu, aptariant audito eigą ir pirmuosius rezultatus, VMVT specialistai buvo informuoti, kad preliminarūs šio audito vertinimai – teigiami. Galutinai suderintos audito ataskaitos tikimasi sulaukti po kelių mėnesių.

Derybos su JAV žemės ūkio departamento Maisto saugos ir kontrolės tarnyba (FSIS) dėl kiaušinių produktų eksporto buvo pradėtos 2011 m., o 2014 metais vėl atnaujintos.

Pirmajame derybų etape JAV ekspertams vertinti buvo pateikta reikiama dokumentacija ir užpildyti ekvivalentiškumo klausimynai.

Keletą pastarųjų metų informacija buvo nuolat papildoma, teikiami naujausi kiaušinių produktų sektoriaus valstybinės kontrolės duomenys. Vienas svarbiausių etapų derybose – atitikties auditas Lietuvoje ir jo išvados.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.