Seimas balsuos dėl Darbo kodekso pataisų

Balsavime turi dalyvauti bent 71 parlamentaras.

Balsavime turi dalyvauti bent 71 parlamentaras.<br>T.Bauro nuotr.
Balsavime turi dalyvauti bent 71 parlamentaras.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2016, 6:46 AM, atnaujinta May 9, 2017, 5:27 PM

Balsavime turi dalyvauti bent 71 parlamentaras.

Rinkimus į Seimą laimėjusių Valstiečių ir žaliųjų sąjungos partijos lyderiai yra kalbėję apie galimybę stabdyti naujojo Darbo kodekso įsigaliojimą.

Premjeras Algirdas Butkevičius praėjusią savaitę kritikavo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovų pasisakymus dėl būtinybės atšaukti šios kadencijos valdančiųjų priimtą naują Darbo kodeksą, sakydamas, kad „tie žmonės nėra susipažinę su Darbo kodeksu „, tačiau neatskleidė, ar tai, jo nuomone, gali būti rimčiausia kliūtis derybose. Pasak A.Butkevičiaus, pagal Pasaulio ekonomikos tyrimą Lietuva pagal darbo santykių lankstumą ir talentų pritraukimą nepatenka į valstybių šimtuką ir šaliai, anot jo, Darbo kodeksas yra būtinas siekiant patrauklumo investuotojams ir norint bent jau pasivyti kaimyninę Estiją.

Viena svarbiausių pataisų turėjo būti nenustatytos apimties darbo sutarčių rūšių atsisakymas. Taip pat ketinta pritarti Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos siūlymui nustatyti, kad abejojant dėl darbo santykius reglamentuojančių sutarčių sąlygų, jos būtų aiškinamos darbuotojų naudai.

Seimui taip pat siūloma nustatyti daugiau palengvinimų santykiuose su darbdaviais tais atvejais, kai darbuotojai priklauso įvairioms socialinės rizikos grupėms.

Seimas į kodeksą turėtų grąžino nuostatą, kad švenčių dienų išvakarėse dienos trukmė sutrumpinama valanda, o darbdavius įpareigoti įtraukti į darbo laiko apskaitą darbuotojo darbą pagal jo ir darbdavio susitarimą dėl papildomo darbo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.