Olandai naujausias šviesos technologijas patikėjo gaminti lietuviams

Praėjusią savaitę olandų gigantas „Philips“ oficialiai paskelbė apie aktyvų bendradarbiavimą su bendrove „Elektros taupymo sprendimai“. Kauno rajone, Linksmakalnio miestelyje įsikūrusi gamykla kuria ECOLIGHT prekės ženklu pažymėtus šviestuvus su šviesos diodais (LED). Inovacijomis grįsta įmonės produkcija realizuojama tiek eksporto rinkose, tiek Lietuvoje.

Įmonė „Elektros taupymo sprendimai“ specializuojasi pramoninių, sporto bei gatvės šviestuvų gamyboje.<br>Z.Šilinsko asociatyvi nuotr.
Įmonė „Elektros taupymo sprendimai“ specializuojasi pramoninių, sporto bei gatvės šviestuvų gamyboje.<br>Z.Šilinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-07 10:49, atnaujinta 2017-04-18 15:43

Būtent lietuvių požiūris į inovacijas padėjo užmegzti partnerystę su olandų technologijų milžine.

Publikuotame pranešime „Philips Lighting“ viceprezidentas Frankas Bistervelsas atkreipė dėmesį į sėkmingą dviejų įmonių bendradarbiavimą. Už intelektinės nuosavybės reikalus atsakingas Philips vadovas sveikino bendrovę iš Lietuvos už sėkmingą naujausių Philips išradimų LED šviestuvų ir lempu ių srityje įsisavinimą ir pritaikymą.

Lengviau eksportuoti

Šiuo metu dviejų įmonių bendradarbiavimas vyksta Philips technologijų licencijavimo programos EnabLED rėmuose. Dalyvavimas šioje programoje įmonei iš Lietuvos suteikia išskirtinę prieigą prie tokių technologijų kaip Fortimo LED moduliai, elektroniniai paleidėjai Xitanium bei valdymo sistemos Actilume.

Tai bene pažangiausios LED šviesos ir apšvietimo valdymo technologijos, kurias yra išplėtojusi Philips kompanija.

Pasak „Elektros taupymo sprendimai“ direktoriaus Tomo Puko, partnerystė su „Philips“ jo vadovaujamai įmonei padėjo išsigryninti specializaciją ir patraukti pasaulinių žaidėjų dėmesį. Įmonė specializuojasi pramoninių, sporto bei gatvės šviestuvų gamyboje. Tokiems šviestuvams keliami itin aukšti reikalavimai dėl atsparumo aplinkai ir bendro patikimumo (angl. „heavy duty“).

„Šiuo metu visą dėmesį galime skirti ne technologijoms kurti, o šviestuvams projektuoti,- teigė T.Pukas. – Be to, pasaulyje esame atpažįstami kaip oficialūs „Philips“ partneriai, o tai smarkiai palengvina komunikaciją su potencialiais pirkėjais tiek Vokietijoje, tiek Jungtinėje Karalystėje, tiek Saudo Arabijoje“.

Ieško pramonininkai ir NT vystytojai

Pagrindiniai pažangiųjų LED šviestuvų pirkėjai yra logistikos bei gamybinės įmonės, kurių veiklos efektyvumas yra tiesiogiai priklausomas nuo patalpų apšvietimo kokybės bei sąnaudų.

Tokio tipo pirkėjai daugumoje pasaulio šalių „Philips EnabLED“ programos ženklą traktuoja kaip savotišką patikimumo garantą.

Be kita ko, šios programos kriterijai leidžia užtikrinti ilgas šviestuvų tarnavimo garantijas, kone iki minimumo sumažinti defektų procentą, pasiūlyti galutiniams klientams Philips techninę ekspertizę bei olandų bendrovės atstovų kuruojamus apmokymus.

„Investuodami į pažangiausias Philips technologijas mes neišvengiamai tampame brangesni už tiekėjus iš Kinijos, tačiau būtent tokios bekompromisės šviesos kokybės ieško efektyvumą maksimizuoti siekiantys pramoninio sektoriaus atstovai bei nekilnojamojo turto vystytojai“,- teigė ECOLIGHT ženklą valdančios įmonės vadovas.

Apyvarta auga

2016-ųjų metinė UAB „Elektros taupymo sprendimai“ (ECOLIGHT) apyvarta turėtų augti dvigubai ir siekti beveik du milijonus eurų.

26 procentus apyvartos sudaro pardavimai Lietuvoje, o likusią dalį – eksportas. Pagrindinės bendrovės eksporto kryptys yra Vokietija, Slovėnija, Jungtiniai Arabų Emyratai, Lenkija, Jungtinė Karalystė, Latvija, Danija, Jordanija ir Saudo Arabija. Iš viso produkcija eksportuojama į 17 pasaulio šalių.

Nuo 2009 m. veikianti įmonė projektuoja ir gamina savo prekės ženklo apšvietimo įrangą bei pagal klientų individualius poreikius sukurtus šviestuvus. Gamykla įsikūrusi Kauno rajone, o centrinė būstinė – Vilniuje. Bendrovėje šiuo metu dirba 41 darbuotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.