Ruduo žmones uždaro namuose – laisvų darbo vietų mažėja

Lietuvos darbo biržos duomenimis, prasidedant šildymo sezonui, kelis kartus išaugo garo variklių ir katilų operatorių poreikis. Taip pat spalį dideles įsidarbinimo galimybes turėjo pardavimų vadybininkai, mūrininkai ir dažytojai.

Spalį dideles įsidarbinimo galimybes turėjo ir mūrininkai, ir dažytojai.<br>V.Balkūno nuotr.
Spalį dideles įsidarbinimo galimybes turėjo ir mūrininkai, ir dažytojai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2016, 8:41 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 4:00 PM

Tačiau apskritai baigiantis rudens sezonui, darbuotojų paklausa sumažėjo – darbdaviai per mėnesį įregistravo 29,2 tūkst. laisvų darbo vietų – 5,3 tūkst. mažiau nei rugsėjį. Darbo pasiūlymų skaičius labiausiai smuktelėjo pagrindinio ir vidurinio ugdymo mokytojams, statybininkams, mechanikos inžinieriams ir virėjams.

Lietuvos darbo biržos duomenų registre lapkričio 1 d. buvo 130,1 tūkst. bedarbių – tai sudarė 7,2 proc. visų šalies darbingo amžiaus gyventojų.

Spalį į darbo rinką integruota 27,8 tūkst. darbo ieškančių žmonių. Iš jų beveik 14,8 tūkst. bedarbių per mėnesį padėta įsidarbinti Darbo biržų specialistams aktyviai bendradarbiaujant su darbdaviais . Savarankiškos veiklos, įsigiję verslo liudijimus iki 6 mėnesių, ėmėsi 7,7 tūkst. bedarbių.

Pasiūlymus dalyvauti aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse priėmė 5,3 tūkst. nedirbančių gyventojų, iš jų daugiausia – 2 tūkst. nusiųsta į viešuosius darbus, į profesinį mokymą – 1,9 tūkst. ir įdarbinta subsidijuojant – 0,5 tūkst.

Darbo birža nuo metų pradžios į darbo rinką sugrąžino 271 tūkst. darbo ieškančių žmonių: įdarbino 147,3 tūkst., į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nusiuntė 49,9 tūkst., veiklą pagal verslo liudijimus pradėjo 73,9 tūkst. bedarbių.

Praėjusį teritorinės darbo biržos bedarbio statusą suteikė 21,6 tūkst. darbo ieškančių žmonių.

Lapkričio 1 d. daugiausia darbingo amžiaus gyventojų buvo Lazdijų r. – 14,2 proc., Kalvarijos – 13,9 proc. ir Ignalinos r. – 13,7 proc.) savivaldybėse.

Mažiausias nedarbas registruotas Kretingoje – 4 proc., Elektrėnuose – 4,2 proc. ir Birštone – 4,4 proc. Visuose didžiausiuose šalies miestuose nedarbo rodiklis buvo žemesnis už šalies vidurkį: aukščiausias buvo Panevėžyje – 6,6 proc., žemiausias – Šiauliuose – 4,8 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.