Į uždaromą „Marks & Spencer“ plūstantys pirkėjai tikisi nuolaidų

Antradienį „Marks & Spencer“ vadovai pranešė apie savo ketinimus uždaryti vienintelę parduotuvę Lietuvoje, veikiančią Vilniuje.

Siekdama susikurti aiškų vaizdą apie savo šiandieninę įmonės padėtį ir svarbiausius jos rezultatus, ketinimą uždaryti parduotuvę „Marks &amp; Spencer“ priėmė po išsamios 466 tarptautinių parduotuvių peržiūros.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Siekdama susikurti aiškų vaizdą apie savo šiandieninę įmonės padėtį ir svarbiausius jos rezultatus, ketinimą uždaryti parduotuvę „Marks &amp; Spencer“ priėmė po išsamios 466 tarptautinių parduotuvių peržiūros.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Marks &amp; Spencer“ užgulę pirkėjai tikėjosi didesnių nuolaidų.<br>T.Bauro nuotr.
„Marks &amp; Spencer“ užgulę pirkėjai tikėjosi didesnių nuolaidų.<br>T.Bauro nuotr.
Siekdama susikurti aiškų vaizdą apie savo šiandieninę įmonės padėtį ir svarbiausius jos rezultatus, ketinimą uždaryti parduotuvę „Marks &amp; Spencer“ priėmė po išsamios 466 tarptautinių parduotuvių peržiūros.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Siekdama susikurti aiškų vaizdą apie savo šiandieninę įmonės padėtį ir svarbiausius jos rezultatus, ketinimą uždaryti parduotuvę „Marks &amp; Spencer“ priėmė po išsamios 466 tarptautinių parduotuvių peržiūros.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-11-08 15:47, atnaujinta 2017-04-18 10:56

Lrytas.lt žurnalistai nusprendė trumpam užsukti ir pasidaryti po parduotuvės lentynas: įdomu ar parduotuvė jau ruošiasi savo uždarymui, o gal savo pirkėjams jau siūlo ypatingas atsisveikinimo nuolaidas, o prekių lentynos lužte lūžta nuo įvairiausių prekių už pusę kainos.

Prie kasų – eilės

Panašu, kad būtent taip pamanė ir daugelis pirkėjų, kurie apie pietus buriavosi prie parduotuvės durų. Vieni stovėjo rankas susikišę į kišenes, o kiti jose laikė mažus šviesiai žalius „Marks & Spencer“ maišelius.

Kas maišeliuose – tiksliai nematyti, tačiau panašu, kad jaunimas tiesiog neatsispyrė saldumynams, kuriems, tiesa, nuolaidos parduotuvėje tikrai nebuvo.

Įėjus į parduotuvę dėmesį patraukė nemaža pirkėjų eilė prie kasų. Nors kasose dirbo abi kasininkės, eilėje būriavosi gausus būrys pirkėjų.

Žmonės į nedidelius pirkinių krepšius buvo prisikrovę uogienių, pudingų, prieskonių ir kitų su Kalėdomis susijusių prekių. Būtent šiems produktams parduotuvėje ir buvo taikoma nedidelė nuolaida.

Ieško nuolaidų

Maisto skyriuje žmonių buvo nemažai. Vieni vaikštinėjo, skaitinėjo ir žvalgėsi nuolaidų. Panašu, kad nemaža dalis pirkėjų šiandien čia užsuko vedami smalsumo, nes kai kurių pirkinių krepšiai tušti, o jie jau suka antrą ratą aplink parduotuvę.

Kiti buvo nemažai prisipirkę. Nors daugiau nuolaidų maisto skyriuje kaip ir nebuvo, krepšiuose slėpėsi sausainiai, saldainiai, dribsniai ir kiti skanumynai. Taip pat žvalgytasi į arbatas, šokoladus ir uogienes.

Akį patraukė atėjusios apsipirkti dvi vyresnio amžiaus moterys. Jos, taip pat su tuščiais krepšiais sukiojasi po maisto skyrių. Moterys vis dairėsi, o akys šokinėjo nuo vienos lentynos prie kitos, tačiau buvo akivaizdu, kad yra kiek nusivylusios.

„Einam lauk, čia trūksta oro, o nėra jokių nuolaidų“, – galiausiai neištvėrusi tarė viena jų.

Akivaizdu, kad antradienį žmonių gerokai daugiau ne šiaip sau – visi jie ieškojo nuolaidų, kurių galimai tikėjosi parduotuvės uždarymo proga.

Ruoštis uždarymui dar nepradėjo

Pasisukiojusi po maisto skyrių nueinu pasižvalgyti ir prie drabužių. Iš pradžių kiek nustembu, nes parduotuvėje vos kelios vyresnio amžiaus moterys.

Paėjusi kiek toliau pamatau daugiau moteriškių, kurios skrupulingai apžiūrinėja nukainuotus megztinius.

Nuolaidų rūbams taip pat beveik nėra. Panašu, kad „Marks & Spencer“ dar nepradėjo ruoštis parduotuvės uždarymui, o žmonės pasinaudoti parduotuvės uždarymo nuolaidomis, kurių dar nėra, atėjo per anksti.

Parduotuvėje sublizgo vienas kitas pasiūlymas įsigyti 3 prekes už 2 kainą, tačiau akcija labiau taikoma su Kalėdomis susijusiems daiktams, tokiems kaip žvakės, namų kvapai ar eglutės puošimo žaisliukai. Sužinojo šiandien

Priėjusi prie pardavėjos pasidomiu, kada būtų galima tikėtis didesnių nuolaidų, tačiau ji tik patrauko pečiais.

„Nelabai žinome mes, kada kokios nuolaidos turi būti. Dažniausiai jas mums atsiunčia iš vakaro, tad nieko konkrečiau pasakyti negaliu“, – paaiškino pardavėja.

Norintiems sužinoti kada užsidarys parduotuvė, taip pat ne kokios naujienos: kol kas dar niekas neaišku.

„Kiek ilgai dar dirbs parduotuvė mes pasakyti taip pat negalime, nes apie jos uždarymą patys sužinojome tik šiandien ryte. Ko gero pergyventi nereikėtų, taip greitai dar neužsidarys, dar pabus truputį“, – sakė „Marks & Spencer“ pardavėja.

Prie kitos pardavėjos pribėgęs vyras taip pat teiravosi parduotuvės uždarymo datos, tačiau sulaukė tokio pačio atsakymo.

„Kol kas niekas neaišku ir mes nieko nežinome“, – teigė pardavėja.

Dirbo nuostolingai

Siekdama susikurti aiškų vaizdą apie savo šiandieninę įmonės padėtį ir svarbiausius jos rezultatus, ketinimą uždaryti parduotuvę „Marks & Spencer“ priėmė po išsamios 466 tarptautinių parduotuvių peržiūros.

Atliekant parduotuvių peržiūrą buvo tikrinta kiekvienos „Marks & Spencer“ parduotuvės veikla ir galimybės tarptautinėse rinkose.

Atlikus peržiūrą paaiškėjo, kad „Marks & Spencer“ tarptautinis verslas yra padalytas į dvi dalis: nuosavą verslą, kuris yra nuostolingas daugelyje rinkų, ir pelningą franšizės verslą, pernai davusį 87 mln. GBP pelno.

Pernai „Marks & Spencer“ grupė 10-yje rinkų patyrė 45 mln. GBP nuostolių nuo bendrų 171 mln. GBP pajamų, o kai kuriose rinkose nuostolių patiriama jau 5 metus. Atlikus peržiūrą nustatyta, kad tai lemia keli veiksniai, įskaitant suskaidytą parduotuvių portfelį ir didesnės apimties veiklos trūkumą.

Be to, šiose rinkose yra ribotos būsimo augimo galimybės. „Marks & Spencer“ siūlo uždaryti visas 53 nuosavas parduotuves šiose 10-yje rinkų, įskaitant 10 parduotuvių Kinijoje ir 7 Prancūzijoje, taip pat parduotuves Estijoje, Vengrijoje, Lenkijoje, Slovakijoje, Rumunijoje, Nyderlanduose, Belgijoje ir Lietuvoje.

Spręs vėliau

Antradienį „Marks & Spencer“ grupė pradeda diskusijas su savo 39 darbuotojais Lietuvoje dėl parduotuvės uždarymo.

„Marks & Spencer“ yra visiškai įsipareigojusi laikytis visų Lietuvos darbo teisės reikalavimų. Tai apima bendravimą su Europos darbo taryba ir individualiai su darbuotojais tęsiant tolesnius veiksmus, susijusius su jų darbo sutartimis.

Jonathanas Glenisteris, „Marks & Spencer“ regiono direktorius Europoje, Kinijoje ir Indijoje, teigė:

„Pasiūlymas, apie kurį šiandien paskelbėme Lietuvoje, yra dalis išsamios mūsų tarptautinio verslo peržiūros. Mūsų nuostoliai per pastaruosius trejus metus ir ribotos augimo Lietuvos rinkoje galimybės neleidžia mums užtikrinti tvaraus pelno. Suprantame, kokį poveikį šis sprendimas gali turėti mūsų darbuotojams Lietuvoje, ir atidžiai įsiklausome į jų nuomonę dėl mūsų ketinimų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.