Rokiškėnai spėlioja, kas D. Trumpą sieja su D. Trumpa?

Po JAV prezidento rinkimų turėtų užsičiaupti tie, kurie prikaišiojo Kaunui, kad kažkada išsirinko meru prieštaringai vertinamą Vytautą Šustauską. O štai turtingiausios pasaulio šalies, turinčios branduolinių ginklų, piliečiai trečiadienį prezidentu išsirinko Superšustauską – pasaulyje prieštaringai vertinamą Donaldą Trumpą.

JAV prezidentas D.Trumpas ir bendrovės „Rokiškio sūris“ direktorius D.Trumpa.<br>AP ir T.Bauro nuotr.
JAV prezidentas D.Trumpas ir bendrovės „Rokiškio sūris“ direktorius D.Trumpa.<br>AP ir T.Bauro nuotr.
D.Trumpa teigė neigirdėjęs, kad jį kas nors sietų su JAV prezidentu D.Trumpu.<br>T.Bauro nuotr.
D.Trumpa teigė neigirdėjęs, kad jį kas nors sietų su JAV prezidentu D.Trumpu.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 9, 2016, 4:38 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 8:58 AM

Lietuvos toks amerikiečių pasirinkimas anaiptol nenudžiugino, tik kai kurie Rokiškio gyventojai nežino – nerimauti ar džiaugtis. Mat naujojo JAV prezidento pavardė tariama panašiai, o rašoma taip pat kaip ir šiame Šiaurės Rytų Aukštaitijos mieste itin populiaraus žmogaus – bendrovės „Rokiškio sūris“ valdybos pirmininko Daliaus Trumpos pavardė.

Anksčiau sūrinėje dirbęs rokiškėnas Vidmantas Stočkus prisipažino, kad jau tada, kai išgirdo D.Trumpo, kaip kandidato į JAV prezidentus, pavardę, ėmė spėlioti: gal jis tolimas bendrovės „Rokiškio sūris“ vadovo D.Trumpos giminaitis?

„Žinau, kad Amerika yra tautų katilas, tą šalį emigrantai ir sukūrė. Nenustebčiau, jei paaiškėtų, kad kas nors iš rokiškėnų Trumpų giminės kažkada iškeliavo į JAV, ten suamerikonėjo ir tapo TrAmpu“, – svarstė vyriškis.

Jis teigė, kad rokiškėnai jau senokai pusiau juokais, pusiau rimtai pasvarsto, jog tarp JAV politiko ir jų kraštiečio verslininko gali būti giminystės ryšių.

„Amerikos prezidentas D.Trumpas – verslus žmogus, sukūrė didelį verslą Amerikoje. Mūsų Trumpos, ir tėvas Antanas, ir sūnus Dalius, – taip pat verslūs žmonės, išsaugojo sūrinę, neleido išdraskyti privatizacijos laikais, padarė klestinčia įmone“, – apie panašumus tarp skirtingų, bet panašiai skambančias pavardes turinčių žmonių kalbėjo V.Stočkus.

Trumpų šeima Rokiškyje labai gerbiama. Rokiškėnai ypač dėkingi Antanui Trumpai, kuris vadovavo sūrinei dar sovietų laikais, kad sugebėjo atlaikyti „prichvatizacijos“ audras, išsaugojo gamyklą, taigi ir darbo vietas. Įmonės vairą perėmęs jo sūnus D.Trumpa gamyklą dar labiau sustiprino.

Čia dirba 1 tūkst. 10 darbuotojų, kaip vos 15 tūkst. gyventojų turinčiam miesteliui tai gana daug.

„Rokiškio sūrio“ produkcija importuojama į daugelį šalių. O 2013 metais rokiškėnų sūris pradėtas tiekti į masinį JAV parduotuvių tinklą „Costco“.

Tad tikėtina, jog laukdamas rinkimų rezultatų D.Trumpas kramtė rokiškėno D.Trumpos įmonėje spaustą lietuvišką sūrį.

Pats „Rokiškio sūrio“ vadovas D.Trumpa teigė negirdėjęs, kad jį kas nors sietų su JAV politiku D.Trumpu. Teigė negirdėjęs ir pajuokavimų pavardžių panašumo tema.

„Net neatkreipiau dėmesio į pavardžių panašumą. Taip pat ir JAV prezidento rinkimais ne itin domėjausi. Juk mes jokios įtakos nepadarysime. Man pirmiausia rūpi įmonės reikalai“, – portalui lrytas.lt sakė D.Trumpa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.