„Alibaba“: D.Trumpas neturėtų nusigręžti nuo Kinijos rinkos

Naujai išrinktas JAV prezidentas Donaldas Trumpas pateks į keblią padėtį,

Naujai išrinktas JAV prezidentas Donaldas Trumpas pateks į keblią padėtį, jeigu nusigręš nuo kinų rinkos ir užvers JAV rinką Kinijos vartotojams<br>AFP/Scanpix nuotr.
Naujai išrinktas JAV prezidentas Donaldas Trumpas pateks į keblią padėtį, jeigu nusigręš nuo kinų rinkos ir užvers JAV rinką Kinijos vartotojams<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2016, 3:58 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 7:04 AM

D.Trampas rinkimų kampanijos metu žadėjo, kad jeigu bus išrinktas prezidentu, kels klausimą dėl Kinijos prekybinių susitarimų laikymosi Jungtinėse Valstijose bei Pasaulio prekybos organizacijoje (PPO).

D.Trampas taip pat apkaltino Kiniją manipuliacijomis juanio kursu.

Kinija šiuo metu sukuria trigubai daugiau gerovės nei JAV. Ką tai reiškia kinų ir amerikiečių santykiams? Tai reiškia, kad Kinija jau yra vartojimo paklausos šaltinis ir kapitalo Jungtinėms Valstijoms šaltinis. Jeigu esate JAV prezidentas – šiam faktui turite teikti itin didelės reikšmės.

Nes jūsų pareiga – sukurti darbo vietas amerikiečiams. Jeigu neturite kinų vartotojų, kurie pirktų amerikiečių prekes, nėra ir kinų investuotojų, kurie galėtų investuoti į JAV ekonomiką ir kurti darbo vietas amerikiečiams – vadinasi, jums iškils problemų „, – sakė Džo Cai susitikime su žurnalistais.

Kinijos verslininko nuomone, geriausias JAV sprendimas būtų palaikyti ekonominius santykius su kitomis šalimis. „JAV – didžiausia pasaulio ekonomika.

Jeigu JAV nutrauks savo ryšius su likusiu pasauliu, tai nuvils daugelį žmonių, kurie tikisi iš JAV ekonominio pirmavimo pasaulyje“, – sakė Džo Cai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.