A. Butkevičius pabrėžia Darbo kodekso atidėjimo padarinius biudžetui

Ar pusmečiui atidėti naujojo Darbo kodekso įsigaliojimą, bus tariamasi su valdančiosios

Ar pusmečiui atidėti naujojo Darbo kodekso įsigaliojimą, bus tariamasi su valdančiosios koalicijos partneriais, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS), sako Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Premjeras Algirdas Butkevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Ar pusmečiui atidėti naujojo Darbo kodekso įsigaliojimą, bus tariamasi su valdančiosios koalicijos partneriais, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS), sako Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Premjeras Algirdas Butkevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2016, 8:59 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 8:13 AM

„Dėl šio klausimo, manau, tarsimės su koalicijos parteriais. Turime suprasti, kokios atidėjimo pasekmės gali būti biudžetui, nes, pavyzdžiui, visiškai neseniai gavome raštą ir iš Europos Komisijos, ir Tarptautinio valiutos fondo, ir iš Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos, kur aiškiai parašyta, kad naujojo Darbo kodekso atsisakymas būtų prarasta proga įgyvendinti reikiamas darbo rinkos reformas“, – interviu „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė A. Butkevičius.

Pasak socdemų lyderio, tarptautinės institucijos rekomenduoja didinti darbo santykių lankstumą ir pan.

„Mes turime surasti tokį variantą, kad Lietuvai būtų įskaityta, kad vykdo struktūrinę reformą ir kad dalis suplanuotų lėšų ateinančių metų valstybės biudžeto asignavimų – 250 mln. eurų – nebūtų įskaičiuota į struktūrinį fiskalinį deficitą 0,6 proc.“, – kalbėjo politikas.

Valdančiąją koaliciją suformavusios partijos – LVŽS ir socialdemokratai – nutarė pusmečiui atidėti nueinančio Seimo priimto Darbo kodekso įsigaliojimą.

LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis yra sakęs, kad Darbo kodeksą reikėtų sutvarkyti taip, kad nebūtų didėjančios emigracijos būtent dėl tokio Darbo kodekso, kuris yra parengtas dabar.

Kaip jau skelbta, kadenciją baigiantis Seimas Darbo kodekse įteisino darbuotojams palankesnes nuostatas.

Praėjusią savaitę už Darbo kodekso pataisas, kuriomis siekiama padidinti darbuotojų garantijas ir socialinį saugumą darbe, balsavo 83 Seimo nariai, prieš – 1, susilaikė 4 parlamentarai.

Naujajame kodekse Seimas sugrąžino nuostatą, kad, kai abejojama dėl darbo sutarties sąlygų, jos bus aiškinamos darbuotojo naudai, taip pat nutarta visiškai atsisakyti nenustatytos apimties darbo sutarčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.