Finansų ministerija: kitąmet VPT finansavimas bus didesnis nei šiemet

Finansų ministerija informuoja, kad Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) veiklai 2017 metais finansuoti projektuojama suma yra 0,5 mln. eurų didesnė nei patvirtinti asignavimai šiems metams.

Finansų ministerija informuoja, kad Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) veiklai 2017 metais finansuoti projektuojama suma yra 0,5 mln. eurų didesnė nei patvirtinti asignavimai šiems metams.<br>D.Piraitytės nuotr.
Finansų ministerija informuoja, kad Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) veiklai 2017 metais finansuoti projektuojama suma yra 0,5 mln. eurų didesnė nei patvirtinti asignavimai šiems metams.<br>D.Piraitytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-10 13:59, atnaujinta 2017-04-18 07:28

Viešojoje erdvėje minima, kad Vyriausybė ketina perduoti tarnybai dalį Koncesijos įstatymo priežiūros funkcijų, kurioms reikėtų papildomų biudžeto asignavimų.

Finansų ministerija atkreipia dėmesį, kad šioms minėtoms funkcijoms vykdyti 2017 m. biudžeto projekte VPT jau yra siūloma 0,301 mln. eurų asignavimų.

Taip pat yra suprojektuotos papildomos lėšos ir VPT minimoms informacinės sistemos pertvarkoms – centrinės viešųjų pirkimų informacinės sistemos modifikavimui, priežiūrai ir palaikymui numatyta 0,228 mln. eurų.

Kitų metų biudžeto projekte VPT siūlomi asignavimai – 2,424 mln. eurų, šiemet patvirtinti – 1,922 mln. eurų.

Finansų ministerija primena, kad visų valstybės biudžeto asignavimų valdytojų, tarp jų – ir VPT – poreikiai, palyginti su šiųmečiu biudžetu, viršijo daugiau nei 1,8 mlrd. eurų.

Po pirminių derybų ministerijai pavyko apkarpyti ne visai racionalius asignavimų valdytojų „apetitus“: jų prašomų lėšų suma sumažėjo daugiau nei keturis kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.