Įmonių bankrotas: dažniausiai veiklą stabdo maitinimo ir statybų bendrovės

Per spalio mėnesį bankrutuojančiomis tapo 234 įmonės, iš kurių dauguma su finansiniais ir kitas sunkumais susidūrė kur kas anksčiau nei įmonės pradėjo bankrutuoti, teigia kredito biuras „Creditinfo“, renkantis duomenis iš įvairių šaltinių ir nustatantis įmonėms kredito reitingus.

Paprastai pagal bankrotų ir veikiančių įmonių santykį išsiskiria kitos verslo šakos – maitinimo įstaigos ir statybų bendrovės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Paprastai pagal bankrotų ir veikiančių įmonių santykį išsiskiria kitos verslo šakos – maitinimo įstaigos ir statybų bendrovės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2016, 11:55 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 7:45 AM

Lyginant bankrotų skaičių su veikiančių įmonių skaičiumi tame sektorių, spalį išsiskyrė išgaunamosios pramonės sektorius.

„Nors bankrutuoti spalį pradėjo viena šio sektoriaus įmonė – UAB „Agrodurpės“ – dėl santykinai nedidelio įmonių skaičiaus sektoriuje, ši įmonė iškėlė bendrą bankrotų lygį sektoriuje. Paprastai pagal bankrotų ir veikiančių įmonių santykį išsiskiria kitos verslo šakos – maitinimo įstaigos ir statybų bendrovės.

Skaičiuojant pagal šią metodiką, praėjusį mėnesį jos liko atitinkamai antroje ir trečioje vietoje“, – sako Rasa Maskeliūnienė, kredito biuro „Creditinfo“ kredito rizikos vertinimo vadovė.

Tuo tarpu skaičiuojant ne santykiniais, o absoliučiais dydžiais, lapkritį daugiausiai bankrutuoti pradėjo mažmeninės prekybos įmonės, statybos, taip pat paslaugų, didmeninės prekybos ir kitos įmonės.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip reaguotumėme į provokacijas, pone L. Kasčiūnai?